Agricultura inicia expedients sancionadors a 72 propietaris de gossos perillosos

El  Departament d’Agricultura ha incoat expedients sancionadors a un total de 72 propietaris de gossos perillosos des de la modificació de la Llei de tinença d’animals al 2016. El director del Departament d’Agricultura, Landry Riba, i el director del Cos de Banders, Miquel Rossell, han presentat, aquest dilluns, el balanç dels controls efectuats per gossos perillosos des de la modificació de la llei.

La infracció més habitual relacionada amb els gossos perillosos és la de dur el gos sense el morrió, i de fet, aquest és el principal motiu pel qual els banders controlen aquests animals. Així, durant el 2016 es van controlar un total de 24 animals i cap d’ells duia morrió, i durant el 2017 se n’han controlat 48, dels quals 46 no duien el morrió i els altres dos duien un tipus de morrió que va permetre que mosseguessin un gos i el seu propietari.

Altres infraccions que s’han detectat són dur el gos deslligat, no portar la tarja d’identificació, no estar inscrit al registre, no portar el xip o no estar assegurat. De fet, aquestes infraccions se solen sumar a la de no portar morrió, i cada una d’elles suposa un expedient sancionador.

En vista dels resultats dels darrers mesos, els Banders i el Departament d’Agricultura han considerat oportú donar a conèixer aquestes dades per tal d’incidir en una major conscienciació i evitar possibles incidents. En aquest sentit, el director d’Agricultura ha indicat que “malgrat la norma és prou estricta, alguns propietaris no són prou disciplinats”. A més, ha manifestat preocupació per aquestes infraccions i ha expressat la intenció de ser pedagògics, però “de mantenir-nos ferms per evitar incidents”.

Per la seva banda, el director del Cos de Banders ha explicat que la brigada ha fet 218 controls per gossos perillosos, incidint especialment en zones d’esbarjo o properes a centres escolars. A més, ha assenyalat que es fan sessions dirigides als propietaris de gossos perillosos per conscienciar de les bones pràctiques en relació a aquest tema.

Foto: SFG

TOTES LES NOTÍCIES