Espot reivindica el paper dels serveis de salvament i extinció d’incendis en benefici de la societat

El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha inaugurat aquest vespre el 69è Congrés de la Comissió Internacional de Socors Alpins (ICAR), que fins aquest dissabte se celebra al Principat. La trobada, organitzada pel Cos de Bombers d’Andorra, aplega 360 professionals de l’àmbit dels rescats de muntanya provinents d’una quarantena de països.

En la seva intervenció, Xavier Espot, ha reivindicat la bona feina que els serveis de salvament en general i d’extinció d’incendis realitzen en benefici de la societat, unes tasques que en el cas d’Andorra es porten a terme a través del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, que compta amb el Grup de Rescat de Muntanya del Cos de Bombers. El ministre ha recordat que els serveis de rescat de muntanya són essencials en països com Andorra, on la seva importància ha anat a l’alça en la mesura que s’ha popularitzat el turisme de neu i de muntanya.

Xavier Espot també ha ressaltat que la formació permanent dels equips humans és clau per disposar d’uns serveis de rescat de muntanya de qualitat i que donin una bona resposta a les necessitats del país. En aquest sentit s’ha referit a l’intercanvi d’experiències constant, l’actualització i la formació continuada com a elements claus d’aquest servei. Espot ha volgut destacar especialment l’esperit solidari d’aquests efectius, els primers a arribar al lloc d’una catàstrofe, sempre a la primera línia en les situacions de risc, i que de la seva actuació en depenen la vida i la integritat física de les persones.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior ha agraït a la Comissió Internacional de Socors Alpins haver escollit Andorra per a la celebració d’aquest congrés. La 69a edició del Congrés de la Comissió Internacional de Socors Alpins (ICAR), tindrà lloc a Soldeu del 18 al 21 d’octubre. L’objectiu del congrés és treballar per a l’estandardització de les tècniques de rescat en muntanya, i durant aquesta edició els Bombers d’Andorra tindran ocasió de fer demostracions de la seva tasca als professionals d’altres països.

Foto: SFG

TOTES LES NOTÍCIES