Eva Martínez, Zoe, serà la comissària per a l’edició del 2019 de la Biennal d’Art de Venècia

La  ministra de Cultura, Joventut i Esport, Olga Gelabert, ha informat al Govern del nomenament d’Eva Martínez, artísticament coneguda com a Zoe, com a nova comissària per a la propera edició de la Biennal d’Art de Venècia, que se celebrarà l’any 2019.

D’altra banda, Gelabert, també ha informat que el pavelló d’Andorra a la 57a Biennal d’Art de Venècia, on s’exposa l’obra ‘Murmuri’ de l’artista Eve Ariza, va assolir la setmana passada la xifra de 40.000 visitants, superant ja, a sis setmanes del tancament , la xifra de visitants de les 3 edicions anteriors.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha valorat de manera positiva aquests primers resultats de la participació d’Andorra en la 57a edició de la Biennal, i ha afegit la satisfacció del Govern d’Andorra per l’aposta de participació en aquest certament internacional, tant per la projecció que representa per als artistes plàstics del país com per la presència destacada d’Andorra en un dels aparadors més importants dins el panorama artístic internacional. En aquest sentit, Cinca ha afirmat que a la bona acollida entre el públic de l’obra “Murmuri” d’Eve Ariza, s’ha sumat l’òptima situació del pavelló en aquesta edició així com els impactes visuals que es van fer a la ciutat de Venècia, per poder tancar amb bons resultats.

La recentment nomenada comissària, Eva Martínez, Zoe, és artista i professora, llicenciada en història de l’art i postgrau en direcció i gestió d’empreses i plataformes culturals de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Com a artista, ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a Andorra com a França i Espanya, i ha estat escollida per participar diverses vegades en el projecte Tallers d’art. Per a l’edició de l’actual Biennal d’Art de Venècia va resultar finalista. Els seus quadres s’han utilitzat com a attrezzo d’algunes pel·lícules i ha dissenyat etiquetes de vi per a diferents bodegues.

El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports ha decidit apostar per Eva Martínez, no només per la seva intensa trajectòria com a artista i docent, sinó perquè també compta amb una interessant experiència com a gestora cultural de plataformes, projectes i esdeveniments artístics. El seu caràcter emprenedor i la seva visió creativa i original del món de l’art s’han valorat com a actius molt valuosos en el context de la Biennal d’art de Venècia.

La convocatòria per a la concessió dels tres espais als Tallers d’art de la Massana, continua oberta

El Ministeri de Cultura recorda que continua oberta la nova convocatòria per a la concessió dels tres espais als Tallers d’art de la Massana. Sobre el treball desenvolupat durant l’estada se seleccionarà un d’aquests tres projectes per representar Andorra a la 58a Biennal d’art de Venècia del 2019. El termini de presentació de les sol•licituds finalitzarà el 8 de gener del 2018 a les 5 de la tarda i l’estada als Tallers d’art de la Massana serà de sis mesos, fins al 13 de juliol del 2018, data en què els artistes hauran de presentar els projectes.

El plec de bases es pot descarregar a www.tramits.ad, www.e-tramits.ad (enllaç Edictes i plecs de bases) i www.cultura.ad o recollir al Servei de Tràmits del Govern. Si es recull al Servei de Tràmits, s’entregarà en paper o bé en una clau de memòria d’acord amb els preus públics vigents. Si és en paper, es lliurarà l’endemà de la demanda al Servei de Tràmits, edifici administratiu del Govern, Andorra la Vella.

Foto: ATV

TOTES LES NOTÍCIES