El pas elevat a la zona de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella tindrà ascensors

El  Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació de les obres de construcció d’un pas elevat per a vianants a la zona de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella.

Es recorda que aquesta va ser la proposta guanyadora del projecte Pressupost Participatiu convocat pel Govern, el passat mes de març, mitjançant el qual la ciutadania va poder presentar projectes d’ordenament territorial que van ser exposats a votació pública.

A finals del passat mes de juny, el Govern va adjudicar a Suport EC,SA la redacció del projecte de construcció d’aquesta obra amb la que es pretén donar resposta a dues problemàtiques diferenciades a la zona i que estan molt relacionades entre elles. D’una banda, es dotarà de major seguretat als usuaris del pas de vianants, a l’hora de creuar, i d’altra banda, es donarà major fluïdesa al trànsit en un indret que en hores puntes pot generar retencions força considerables a la CG1, gràcies a l’eliminació del semàfor per als vianants.

La solució final adoptada consisteix en un pas elevat amb escales i ascensors. Es tracta d’una estructura metàl·lica pentagonal amb vidres laminats als laterals i al sostre. Els dos ascensors seran panoràmics també amb acabats de vidre. S’ha escollit aquesta alternativa perquè s’ha considerat la millor, tenint en compte que és la que en la fase d’estudi de solucions requeria de menys pressupost, un menor termini d’obres (uns 4 mesos), i de menor afectació al trànsit i vianants, donat que l’obra civil associada és força reduïda, criteris que no complien les solucions amb passos soterrats. Així mateix, s’ha descartat una infraestructura amb rampes donada la gran longitud que representaven, generant un impacte visual important.

El Consell de Ministres també ha aprovat avui la licitació dels treballs de control de qualitat d’aquesta obra. Les ofertes s’han de presentar com a màxim el 16 de novembre.

2 comentaris

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES