Torres i Marín signen el conveni per a la construcció del tanatori nacional i la sala de vetlles comunal

El  ministre d’Ordenament Territorial Jordi Torres, i la cònsol major de la parròquia d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, han signat aquest dilluns un conveni per a la construcció del tanatori nacional i la sala de vetlles comunal, en el terreny que actualment ocupa l’aparcament de vehicles d’ús intern de l’Hospital. Torres i Marín han coincidit en que la ubicació resulta la més idònia per aquesta instal·lació, tant per la proximitat amb l’hospital, com pels accessos i comunicacions.

L’immoble es construirà en un terreny propietat del Govern de 502,31 m². Constarà d’una planta soterrània destinada a tanatori nacional i d’una planta baixa situada al nivell del carrer dels Escalls, a més de possibles plantes superiors destinades a sala de vetlles comunal. Existirà una comunicació vertical comuna restringida a les funcions del servei. L’accés de vianants serà obert al públic d’acord amb horari fixat. La construcció també preveu crear un espai a l’aire lliure, de tipologia de plaça pública.

El Govern licitarà i adjudicarà totes les contractacions necessàries per executar completament l’edifici i la plaça (redacció de projecte, construcció de l’obra, direcció facultativa de l’obra, control de qualitat de materials i d’execució, i altres contractes que puguin ser necessaris). En aquest sentit, el ministre Torres ha avançat que aquestes instal·lacions es podrien inaugurar al 2019.

El Govern assumirà els costos d’execució dels fonaments de l’edifici, i de la planta soterrània, amb tots els elements i les instal·lacions que siguin necessàries. El Comú d’Escaldes-Engordany assumirà els costos d’execució de la planta baixa i la o les plantes superiors, amb tots els elements i les instal·lacions que siguin necessàries, inclosa la coberta, i també els costos de realització de la plaça pública.

(Foto: SFGA)

TOTES LES NOTÍCIES