Grandvalira Ensisa, candidata a rebre per primera vegada la Copa del Món masculina al 2021

Aquesta setmana s’ha celebrat a Zurich (Suïssa) el meeting de tardor de la FIS. A la cita ha acudit una delegació de la Federació Andorrana d’Esquí, amb el president, Albert Coma, i el director tècnic, Carles Visa, a més dels representants de Grandvalira Ensisa (Conrad Blanch, David Hidalgo i Jordi Pujol) i de Grandvalira Saetde (Nadal Antor).

A les reunions s’ha designat Andorra com a país candidat per rebre al 2021 i per primera vegada la Copa del Món masculina en les seves disciplines tècniques, és a dir, eslàlom i gegant, tenint com a escenari la pista Avet de Soldeu. D’aquesta manera, Soldeu és al calendari com a candidatura a rebre la màxima competició internacional el dissabte 27 i el diumenge 28 de febrer de 2021. El seu rival en aquest camí és Bansko (Bulgària). La decisió final sobre el calendari 2021 segurament es decidirà durant el Congrés de la FIS de la pròxima primavera, que se celebrarà a Costa Navarino (Grècia).

A més, durant les reunions també s’ha exposat als responsables de la FIS com van els preparatius de cara a les finals de Copa d’Europa d’esquí alpí 2018 i de cara a les finals de la Copa del Món 2019, però sobretot s’ha exposat com evoluciona el projecte de la construcció de la plataforma de Soldeu al peu de la pista Avet, fent incís en la seva adequada evolució.

Així mateix, s’han confirmat les dates de celebració de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat (KL) els dies 6 al 7 d’abril de 2018 a Grandvalira Saetde, tant en homes com en dones, sent el dia 5 la data establerta per als entrenaments oficials. Igualment, aquesta fita serà l’última del calendari, el que suposarà que en finalitzar les curses es farà entrega del Globus de Cristall als guanyadors del circuit de la Copa del Món en categoria masculina i femenina.

Aquest és el programa oficial:

5 abril: Entrenaments KL oficials (Grau Roig)

6 i 7 d’abril: KL homes i dones (Grau Roig)

Igualment, també s’han confirmat les dates de les Finals de la Copa d’Europa 2018 a Grandvalira Ensisa. El programa oficial previst és el següent:

12 març: Entrenaments Descens Dones (Àliga)

13 març: Entrenaments Descens Dones (Àliga)

14 març: Descens Dones (Àliga) / Eslàlom Gegant Homes (Avet)

15 març: Súper-G Dones (Àliga) / Eslàlom Homes (Avet)     

16 març: Eslàlom Gegant Dones (Avet) / Súper-G Homes (Àliga)

17 març: Eslàlom Dones (Avet) / Entrenaments Descens Homes (Àliga)

18 març: Descens Homes (Àliga)

Aquesta serà la tercera vegada que Grandvalira Ensisa rep unes finals de la Copa d’Europa. Cal recordar que en el camí transcorregut fins a les Final de la Copa del Món 2019 l’estació ha acollit:

  • Copes d’Europa a la pista Avet: 2008, 2009, 2010, 2011 i 2013
  • Copa del Món femenina a l’Avet: 2012
  • Finals Copa d’Europa a l’Avet i l’Àliga: 2014
  • Finals Copa d’Europa a l’Àliga: 2015
  • Copa del Món femenina a l’Àliga: 2016

Per últim, s’han concretat també les dates de celebració de la pròxima edició del Trofeu Borrufa. Seran els dies 30 i 31 de gener i 1 i 2 de febrer del pròxim 2018.

FAE

TOTES LES NOTÍCIES