Inaugurat el 30è curs d’ensenyament superior a Andorra

L’auditori Claror de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest matí l’acte oficial d’inauguració del 30è curs acadèmic (2017-2018), presidit pel cap de Govern, Antoni Martí, que ha donat el tret de sortida a la celebració dels 30 anys d’ensenyament superior a Andorra que es perllongarà l’any vinent. La conferència inaugural, titulada «Dones, ciència i tecnologia: una carrera de fons», ha estat impartida per Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia.

Durant la cerimònia s’ha destacat que des del setembre del 1988 s’han tramitat prop de 14.000 matrícules a l’ensenyament superior públic andorrà, en més de 500 formacions diferents. S’han expedit 4.426 diplomes, incloent formacions reglades i formació continuada, dels quals 1.043 són títols d’estat.

L’acte també ha servit per presentar la memòria del passat curs 2016-2017 a la Universitat d’Andorra. Amb la incorporació de nous estudis de formació continuada durant el període, el nombre absolut de persones matriculades del curs (dades del primer semestre) va anar augmentat fins totalitzar 1.243. Al juny, 54 estudiants van obtenir les seves respectives titulacions d’estat, 28 dels quals han rebut avui el diploma de mans del ministre d’Educació i Ensenyament superior, Eric Jover, acompanyat del rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

Pel que fa al curs 2017-2018 que comença, el volum global d’estudiants en l’ensenyament reglat impartit per la Universitat d’Andorra continua experimentant un notable increment, amb un creixement de matrícules del 7,5 % en relació al curs anterior. En especial, els estudiants de nou ingrés que s’han incorporat al primer any de les carreres reglades són un 9 % més que l’any passat. Els estudis amb més demanda han estat enguany els bàtxelors en Administració d’empreses (55 estudiants nous) i en Infermeria (30), seguits del bàtxelor en Ciències de l’educació (22).

D’entre els projectes de futur anunciats avui, finalment, destaca la voluntat que aquest sigui “l’any de la mobilitat”, en paraules del rector. Ha insistit que la internacionalització de la Universitat d’Andorra “és un dels seus eixos estratègics”, i dins d’aquest eix, la mobilitat d’estudiants i personal. A més, també ha de ser “l’any d’un canvi en profunditat en els plans d’estudis per passar a titulacions orientades a competències i a projectes”, ha afegit. “Un canvi que ens ha de situar al capdavant de la innovació docent universitària, i que ha de tenir els seus primers fruits el curs vinent”.

Text: UdA, Foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES