La temporada d’estiu a Lleida es completa amb un augment de pernoctacions del 6,5%

La  demarcació de Lleida ha tancat la temporada d’estiu del 2017 amb un augment de pernoctacions d’un 6,5%. El Patronat de Turisme estima que han visitat el territori uns 610.000 turistes, els quals han generat més d’1.775.000 pernoctacions. Aquestes xifres, que encara són provisionals en espera del resultat de l’INE del mes de setembre, situen l’estiu del 2017 per sobre de les xifres obtingudes els anys 2006 i 2007, considerats com els millors abans del període de la crisi econòmica.

El millor comportament l’ha tingut aquest estiu el sector del càmping, el qual ha vist incrementar un 15,5% el nombre de pernoctacions i un 7% més el nombre de viatgers amb relació a l’any passat. De la seva banda, els establiments d’hoteleria han crescut un 7% en el nombre de viatgers i per sobre del 4% en pernoctacions. Els apartaments turístics han tingut un creixement més moderat, que s’ha situat en un 2,52% més de pernoctacions i un 6,16% més de viatgers. Finalment, el turisme rural ha experimentat un retrocés amb relació a l’estiu del 2016, amb un 5,8% menys de viatgers i un 11% menys de pernoctacions.

També les activitats de turisme actiu han tingut un bon comportament aquest estiu, si bé caldrà esperar al final de la temporada, a meitat d’aquest mes d’octubre, per acabar de passar balanç. En tot cas, els diferents responsables del sector esperen poder cobrir les expectatives de l’inici de campanya d’incrementar un 7%, aproximadament, el nombre d’activitats contractades amb relació a l’any 2016.

Els resultats provisionals d’aquest estiu mantenen també la mateixa tendència que ha experimentat el sector turístic en el conjunt de la demarcació de Lleida al llarg dels 8 primers mesos d’aquest any 2017, i que es tradueix en un increment de gener a l’agost del voltant d’un 6,5% més en pernoctacions i un 7,18% més de visitants que en el mateix període de l’any 2016.

El turisme estranger ha mantingut un comportament desigual. Mentre que el nombre de viatgers ha augmentat un 4%, la mitjana de dies d’estada s’ha reduït, un fet que ha suposat una reducció en la xifra de pernoctacions també d’un 4% aproximadament.

Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES