Preocupació del sector empresarial per l’imposició d’un dipòsit de 30.000 € als autònoms estrangers

El  sector empresarial, preocupat per la voluntat del Govern d’imposar un dipòsit de 30.000 euros als treballadors per compte propi que es vulguin establir al país. Creuen que frenarà la inversió estrangera. Des de la CEA s´han mostrat sorpresos per la mesura i l’estudiaran la setmana que ve. Des de l’Executiu asseguren que encara es pot modificar amb les esmenes.

Els canvis en la llei d´immigració que va anunciar aquest dimecres el Govern han provocat malestar en el sector empresarial del país. L’obligació que els estrangers que es vulguin establir com a autònoms hagin de dipositar trenta mil euros a l´INAF ha estat vista com un escull per a la inversió estrangera.

A la Confederació Empresarial Andorrana, aquesta mesura l’ha agafat per sorpresa. La directora de l’entitat, Sílvia Gavarre, explica que han conegut la mesura per la premsa. Diu que la CEA ha fet aportacions a la llei en altres punts però “aquest específicament ha estat una novetat i el treballarem a la comissió”.

Fonts del sector han indicat que si el problema és que hi ha inversors estrangers que es fan autònoms sense exercir una activitat real per tenir la residència, hi ha altres solucions possibles.

Des de l´Executiu s’ha defensat que es tracta de reforçar que hi hagi una activitat econòmica efectiva, però s’ha assegurat que encara hi ha temps per modificar la mesura. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, creu que “serà un salt qualitatiu en la inversió” perquè “aquest dipòsit suposarà que hi hagi un poder adquisitiu al darrere”. Assegura que s’ha fixat aquest import de 30.000 euros, però es mostra obert “a considerar-ho en el tràmit d’esmenes”.

La CEA té prevista una reunió el divendres 13 d´octubre per analitzar aquest punt, i seguidament farà les seves aportacions al Govern.

TOTES LES NOTÍCIES