Apapma denuncia la inacció del Govern davant les irregularitats al forn incinerador

Apapma ha demanat per què el Govern no ha actuat en el cas del centre de tractament de residus, després que l´auditoria encarregada per l´executiu, detectés múltiples possibles irregularitats. L’entitat ecologista ha portat el cas a la justícia per possibles delictes de prevaricació, tràfic d´influències i falsedat documental en el procés d’adjudicació i construcció del centre. Volen que els tribunals determinin si hi ha hagut delicte i responsabilitat política en l’afer.

Carles Iriarte, president d´Apapma, s´ha preguntat per què l´executiu no ha fet cap actuació després de conèixer el resultat de l´auditoria de KPMG sobre el forn incinerador. Entre altres coses, confirmava un sobrecost de més de 22 milions d’euros en la construcció del centre de tractament de residus, amb la consegüent devaluació de les accions. L’executiu va recomprar les accions dels privats al mateix preu que van ser adquirides.

En la denúncia que ha presentat, l’entitat demana que la justícia reclami si hi ha hagut accions delictives. L’advocat d’APAPMA, Xavier López, apunta “possibles delictes de prevaricació, malbaratament de capitals públics i falsificació documental”. Molts d’ells, diu, “són delictes majors”.

Apapma també vol que sigui la justícia, si ho considera oportú, que determini si hi ha hagut responsabilitats polítiques en aquest afer.

TOTES LES NOTÍCIES