Espot diu que el Govern posa tots els esforços contra el tràfic de drogues

El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha valorat molt positivament el desmantellament d’un punt de venda de drogues a menors que estava situat a Encamp, prop de dos centres escolars. El ministre considera que aquesta operació demostra que la policia i el Govern estan posant tots els esforços per prevenir el consum de drogues, especialment per part de menors d’edat, i reprimir les conductes que s’aparten de la llei. “El Govern és molt conscient de la problemàtica, però no l’hem d’exagerar”, ha afegit. Espot també ha remarcat que des de fa quatre anys s’ha reforçat de manera important la vigilància al costat de les escoles, i que “a vegades no s’observa perquè és discreta i es fa a través de patrulles de paisà”.

Després que aquest dimecres la policia fes pública l’operació que ha permès desmantellar un important punt de venda de marihuana a Encamp en la qual s’han detingut quatre joves, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha valorat molt positivament l’actuació, ja que davant de la gent que “sembla donar a entendre que la policia no és prou proactiva en aquesta matèria, aquest tipus d’operacions demostren el contrari”. En aquest sentit, Espot ha assegurat que s’està fent un treball sigil·lós i silenciós per prevenir el consum i la venda de drogues, sobretot entre els menors, i ha garantit que tant des del Govern com des de la policia “hi estem posant tots els esforços” per prevenir el consum, especialment entre els menors, i reprimir les conductes que s’aparten de la llei.

De fet, es tracta de la cinquena operació contra el tràfic de drogues entre adolescents o menors des de començaments d’any, i el ministre ha indicat que, tot i que les d’aquest any han tingut un calat una mica més important, la policia treballa de forma constant i permanent per intentar erradicar el problema. “El Govern és molt conscient de la problemàtica, i no l’hem d’exagerar tot i que hi és”, ha demanat.

De fet, Espot ha assenyalat que ja fa 3 o 4 anys que s’ha reforçat “moltíssim” la vigilància policial al costat de les escoles, i que si no s’observa és perquè és una vigilància discreta i sovint mitjançant patrulles de paisà. “Això ha portat els seus fruits”, ha destacat. A més, considera que les incorporacions de 21 nous policies i de 10 efectius més properament permetran “encara ser més incisius”.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES