Els cos de banders demana més personal per assumir les noves tasques

El cos de banders necessita efectius per reforçar noves tasques i voldria incorporar com a mínim un treballador més l´any que ve. Des del Govern, però, ja han anunciat que de moment no està previst. El gos de detecció de verins i els sondejos a la neu són dues de les novetats d´aquest any.

Aquest dimarts, els banders han celebrat la diada del seu patró, sant Francesc d’Assís. Una bona ocasió per reconèixer la tasca que fan. Són els encarregats de vetllar pel patrimoni natural i, tal com ha reconegut la ministra de Medi Ambient, cada vegada se’ls estan atorgant més tasques. Per això necessiten més personal per treballar “amb més tranquil·litat”, ha dit el director del cos, Miquel Rossell. Actualment són 19 efectius i Rossell esperava una nova incoporació el 2018 a l’espera de la decisió del Govern. La ministra Calvó, però, ja ha dit aquest dimecres que “no hi ha cap plaça prevista” per a l’any vinent. Aposta per una incorporació gradual de nou personal.

Com a novetats d’aquest any s’ha destacat la incorporació del gos que detecta verins, i també la creació de l’equip per fer sondatges de neu. Estarà format per sis efectius i faran tres sondatges a la setmana en diferents zones muntanyoses, amb l’objectiu d’informar de l’estat de la neu i del perill d’allaus en cada moment per tal d’augmentar la seguretat dels usuaris.

Una de les tasques més importants dels banders, però, segueix sent el control. Aquest any han rebut 1.500 trucades per denunciar temes de pesca, refugis i caça. En aquest sentit ha destacat que encara hi ha incidents, com els tres de l’última setmana de caça que encara s’estan investigant.

TOTES LES NOTÍCIES