El resultat del Comú massanenc del primer semestre ja reflexa l’aportació de 2,4 milions d’euros a EMAP

El  Comú de la Massana ha presentat la liquidació provisional de comptes a 30 de juny del 2017, tal com marca la llei de Finances Comunals. La situació en el tancament del primer semestre és d’un 49% d’execució en el pressupost de despeses i un 45% en el pressupost d’ingressos.

Una de les dades destacades del segon trimestre de l’any ha estat l’aportació de 2,4 milions d’euros a EMAP per poder fer front a una part de les inversions previstes al Pla estratègic, presentat el mes passat en reunió de poble. Aquesta operació es va finançar al mes d’abril i es va efectiva a través de l’excedent de tresoreria i no via endeutament. Els 2,4 milions computen en la liquidació del primer semestre com a despesa i és per això que el resultat provisional és d’un dèficit de 634.956 euros, tot i que la projecció per al tancament de l’exercici 2017- una vegada es realitzi l’ajustament- és que els ingressos superin les despeses, cosa que suposarà un superàvit d’1,4 milions d’euros degut a l’increment dels ingressos del comú.

També cal remarcar l’1,1 milió d’euros compromès en inversions, a data 30 de juny, una xifra que a hores d’ara ja se situa en els 1,8 milions.

Pel que fa a l’endeutament, està seguint l’evolució prevista i ja se situa en els 10,9 milions d’euros, enlloc dels 13 milions a tancament de l’exercici 2016, confirmant doncs la tendència a la baixa.

D’altra banda, en la sessió d’avui s’ha aprovat el finançament de diferents obres urgents a través de partides disponibles en altres capítols. Es tracta d’obres no previstes al pressupost inicial per garantir la seguretat, com  l’arranjament de la façana del Poliesportiu de l’Aldosa i de les escales de la plaça de l’Església, les obres d’adequació en la xarxa d’aigua potable i la millora de l’empedrat de les façanes de l’edifici els Prunyoners.

En la mateixa sessió s’ha aprovat l’ordinació de despesa plurianual, pels cinc pròxims anys, per tal de participar al projecte de servei de bicicleta elèctrica compartida.

 

TOTES LES NOTÍCIES