Albert Batalla se suma als alcaldes que refusen declarar sobre el suport a l’1-O

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, s’ha sumat aquest dimecres a les desenes de batlles de tot Catalunya que aquests dies s’han acollit al dret a no declarar amb relació al seu suport al referèndum de l’1 d’octubre. Desenes de persones s’han concentrat a la porta de la Fiscalia Superior de Catalunya, a Barcelona, on Batalla havia estat citat a declarar per la Fiscalia espanyola atesa la seva condició d’aforat, ja que també és diputat al Parlament.

Batalla, com la majoria d’alcaldes investigats per l’1-O, s’ha negat a respondre a les preguntes del fiscal i s’ha limitat a signar l’acta després d’escoltar les interpel·lacions. A la sortida del TSJC, Batalla ha atès els nombrosos mitjans de comunicació que han seguit la citació i ha reivindicat que aquest diumenge s’ha de poder votar a tot Catalunya perquè és el que demana la gent”. En aquest sentit, pel que ha pogut copsar tant a la Seu com parlant amb d’altres alcaldes, “aquests dies quan voltem pel carrer, la principal pregunta que ens fa la gent és si podran votar, perquè la gent té moltes ganes de dir-hi la seva, tant els qui defensen el ‘Sí’ com els qui defensen el ‘No'”.

Batalla defensa “que la gent pugui votar lliurement i de manera pacífica com vol que sigui el seu país”. Per això, el polític urgellenc denuncia que “judicialitzar tot això i generar un estat policial, amb l’arribada de molta policia de fora, sense cap mena de dubte no ajuda a la tranquil·litat amb la qual es planteja un referèndum perquè la gent, la del ‘Sí’ i la del ‘No’, pugui decidir lliurement el seu futur”.

El Ball Cerdà davant el TSJC

Els manifestants, amb una àmplia presència de veïns i representants polítics de l’Alt Urgell, s’han concentrat a la porta de la Fiscalia General, en ple centre de Barcelona, per mostrar la complicitat amb l’alcalde urgellenc i el rebuig a l’assetjament judicial i les amenaces de l’Estat espanyol cap als més de 730 alcaldes que han donat suport explícit a la celebració del referèndum i s’han ofert a col·laborar en la votació. La protesta ha estat encapçalada per una pancarta portada per d’altres alcaldes i alcaldesses de la comarca, tant del PDeCAT com d’ERC, amb el lema “No esteu sols. Tots som Batalla”. També s’hi han apropat per recolzar-lo diversos diputats al Parlament, a més a més del coordinador del PDeCAT, David Bonvehí, l’exconsellera Neus Munté i el president de l’entitat Súmate, Eduardo Reyes.

L’ANC Alt Urgell ha organitzat un autocar per a tots els alturgellencs que volguessin donar-li suport de manera presencial. La concentració s’ha desenvolupat de manera festiva i reivindicativa i els assistents, a banda dels càntics habituals aquests dies, també han cantat a ritme d’acordió peces tradicionals del Pirineu com ‘El gall negre’, amb una lletra adaptada a l’actualitat política. Alguns manifestants fins i tot han ballat el Ball Cerdà davant la porta de la Fiscalia, una acció a la qual també s’hi ha sumat el mateix alcalde urgellenc a la sortida de l’edifici judicial.

Paral·lelament, desenes de representants polítics i socials han expressat a través de les xarxes el suport a Albert Batalla a l’hora en què estava citat a declarar. Entre molts altres, s’han expressat en aquesta línia el conseller de la Presidència, Jordi Turull; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; el portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, la diputada d’ERC Alba Vergés i el professor titular de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Salvador Cardús.

Ràdio Seu

2 comentaris

  1. estic d’acord Joan

  2. A qui pretén enganyar l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, manipulant les xifres. La majoria de persones concentrades eren periodistes que estaven treballant. Un escàndol que un polític que demana la llibertat d’expressió es dediqui a vulnerar el secret de les comunicacions amb les informacions que no li agraden i no evitant que els mossos d’esquadra persegueixen a la Seu a persones que critiquen la seva gestió a les xarxes socials. Vergonyós per a la democràcia Sr. Batalla

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES