Campanya per ajudar els damnificats pel terratrèmol de Mèxic

En  els passats dies, dos terratrèmols han sacsejat Mèxic i han devastat la vida de moltes famílies al país. Més de 400 persones han mort, inclosos desenes d’infants, i els supervivents necessiten ajuda.

Les àrees més afectades i que han quedat devastades en moltes zones, han estat Ciutat de Mèxic, Puebla i Morelos i Oaxaca i Chiapas.

Les imatges que ens arriben són esgarrifoses. Fins ara, més de 300 persones han perdut la vida, entre les quals 32 nens d’una escola que no va aguantar l’impacte del sisme i va acabar esfondrant-se. Diverses desenes d’edificis s’han ensorrat a Ciutat de Mèxic, però els greus danys arriben també als estats de Mèxic, Pobla i Morelos. També més de 400 escoles han patit danys, només a Ciutat de Mèxic i Pobla.

Ara mateix, és crucial allotjar el més aviat possible als damnificats en refugis on puguin descansar segurs davant possibles rèpliques i rebre aigua i menjar.
Amb aquest segon terratrèmol patit per Mèxic aquest mes de setembre, es calcula que milions de persones s’han vist afectades, inclosos 5 milions d’infants.

Les ONG sobre el terreny ja estem avaluant les necessitats de les famílies i persones afectades. En aquest tipus de desastres, els més petits són els que més pateixen les conseqüències. A més de al terratrèmol i els possibles ensorraments, els infants s’enfronten a altres amenaces com quedar separats de la seva família enmig del caos.
Per això, les ONG estan treballant amb les autoritats mexicanes per donar suport a la resposta d’emergència i garantir que l’impacte del terratrèmol sigui el menor possible per a tots els damnificats.

Entre les accions que s’estan duent a terme es troben:
• Establiment d’escoles temporals i distribució de material escolar perquè els nens i nenes puguin seguir estudiant.
• Distribució d’aigua potable i banys temporals en les localitats més afectades.
• Realització d’activitats per a prevenir la violència, l’explotació i l’abús, amenaces que augmenten en els moments de caos que segueixen a la catàstrofe.
• Distribució de mantes, impermeables per la pluja i tendes de campanya.
Malgrat continua oberta la campanya de la Plataforma d’ONGs d’Andorra davant els devastadors efectes que està patint la població d’aquests països del Carib degut a als huracans Irma i Maria, la Plataforma posa a disposició de totes les persones que vulguin col·laborar amb ela afectats pels terratrèmols a Mèxic els comptes oberts a totes les entitats bancàries del país per a que puguin fer donatius.

(Text: Unicef)

TOTES LES NOTÍCIES