El jutge imputa Francesc Robert per blanquejar diners per als Pujol

El  jutge que investiga a l’Audiència Nacional espanyola el cas Pujol, José de la Mata, ha acordat imputar l’exdirector general de la televisió d’Andorra Francesc Robert Ribes, amic personal de Jordi Pujol Ferrusola, per ajudar al clan a blanquejar els diners obtinguts de manera presumptament il·lícita, segons consta en una interlocutòria de 20 de setembre i del que informa Vozpópuli.

A més, De la Mata reclama a Andorra que li autoritzi la seva “presència i participació en aquesta declaració”, però també la dels fiscals i la de la Lletrada d’Administració de Justícia del Jutjat Central d’Instrucció número 5. “Tot i això, si per motius d’agenda no és possible el desplaçament de la Comissió Judicial Espanyola a Principat d’Andorra, se sol·licita que s’autoritzi la celebració de la mateixa mitjançant videoconferència “, explica aquest segon acte, al qual també ha tingut accés aquest diari.

L’instructor ha acordat la imputació de Francesc Robert Ribes després de rebre el 9 de febrer passat un informe de la UDEF que demostra “l’estreta col·laboració en aquesta estratègia d’ocultació i blanqueig de capitals fora d’Espanya”, especifica la resolució judicial, que justifica la necessitat d’obtenir el seu testimoni “a fi de donar-li l’oportunitat d’aportar la seva versió sobre els fets i dilucidar la seva eventual participació”.

Segons el digital, l’exdirector de la televisió d’Andorra va participar en almenys set casos de presumpte blanqueig del clan dels Pujol. Entre ells destaca que el segon dels procediments presumptament il·legals en què hauria participat el periodista està relacionat amb el Museu Iconografic Sant Jordi d’Ordino, que el 6 d’agost de 2002 va rebre en un dels seus comptes corrents un abonament per un import de 1.602 509 dòlars dels Estats Units de Francesc Robert Ribes. Jordi Pujol Ferrusola els va portar a un subcompte per realitzar pagaments parcials de les línies de crèdit del museu, en la qual el primogènit dels Pujol és el fiador.

Text: Vozpopuli

 

TOTES LES NOTÍCIES