Promoció del romànic del Pirineu català al Canadà

El  periodista canadenc Marc Atchison, de la revista Travelife Magazine, és aquest cap de setmana al Pirineu català per preparar un reportatge sobre el patrimoni romànic. Atchinson ha començat l’estada a l’Alt Urgell, on ha conegut la Catedral de Santa Maria de la Seu, l’única catedral romànica de Catalunya. Al llarg del cap de setmana també té previst visitar Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i l’Aran. La seva publicació té una tirada de més de 45.000 exemplars.

El viatge ha estat organitzat pel Centre de Promoció Turística de Catalunya als Estats Units i el Canadà, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i de les oficines de turisme de les poblacions per les quals passa, entre elles la de la Seu. També hi ha col·laborat l’Oficina Espanyola de Turisme de Toronto. El viatge de Marc Atchinson continya pel conjunt romànic de Son del Pi i després preveu passar per les esglésies romàniques de Santa Maria d’Arties, Sant Andreu de Salardú i Santa Eulàlia d’Unha.

Pel que fa a la Vall de Boí, Patrimoni de la Humanitat, la visita inclou el Centre del Romànic i l’església de Santa Eulàlia d’Erill la Vall, a banda del balneari de Caldes de Boí. Finalment, a la jornada de diumenge s’hi ha inclòs l’Epicentre de Tremp i el Castell de Mur. Abans de marxa, dilluns el perdiodista canadenc farà una parada al Celler Sauvella d’Orcau.

Coupe Icare

D’altra banda, la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha instal·lat novament enguany estand propi a la Coupe Icare, la trobada d’esports aeris més important del món que se celebra aquest cap de setmana al poble de Saint Hilaire du Touvet i Lumbin, als Alps francesos.

En l’acció promocional també hi participen directament els consells comarcals de l’Alt Urgell i la Noguera, els quals donaran a conèixer les instal·lacions de vol d’Organyà i dels municipis d’Àger i Vilanova de Meià, valorats pels experts com a indrets excel·lents per a la pràctica dels esports d’aire i centres neuràlgics d’aquestes disciplines, amb la celebració de campionats d’àmbit estatal i internacional i freqüentats per pilots d’arreu del món per les seves condicions excepcionals.

Les activitats d’aire que ofereixen Organyà i el Montsec són moltes i diverses. Si bé que tenen un públic minoritari, genera una intensa activitat. Durant la temporada 2016 es van contractar uns 12.000 serveis d’aire, segons l’estudi elaborat pel Patronat de Turisme sobre les empreses de turisme actiu a la demarcació. El parapent és l’activitat estrella, seguida d’altres propostes com ara l’ala de pendent, els vols amb globus, els vols biplaça i el paramotor.

La Coupe Icare arriba enguany a la 44a edició. Cada any congrega uns 10.000 pilots i 90.000 visitants i s’hi organitza una gran quantitat d’activitats, entre les quals destaquen el festival internacional de pel·lícules de vol lliure, el saló d’exposicions, un concurs de disfresses vinculat amb el món del vol, competició de paramotors i concentració de globus aerostàtics i dirigibles, entre d’altres

Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES