Unió de Pagesos i JARC convoquen tractorades “en defensa de la democràcia i la llibertat”

  • Els sindicats agraris Unió de Pagesos i JARC han anunciat, en una roda de premsa conjunta, que convoquen la pagesia d’arreu del Pirineu i de Catalunya a una “marxa per la democràcia i la llibertat”, que es desenvoluparà aquest dissabte mateix, dia 23, a les comarques de Lleida, i divendres vinent 29 a la resta del territori. Les dues organitzacions han reclamat “la immediata posada en llibertat dels càrrecs polítics detinguts, denuncien la intervenció de facto de la Generalitat de Catalunya” i deploren “l’assalt de la Guàrdia Civil a les conselleries d’Economia, Hisenda, Governació i Exteriors, entre altres organismes”. També remarquen que “l’atac al lliure funcionament de les institucions catalanes suposa un atemptat a la democràcia”.

    Les tractorades marxaran “fins a les seus dels organismes més emblemàtics de l’Estat en cada territori”, com també a les subdelegacions del Govern espanyol en el cas de les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

    D’altra banda, Unió de Pagesos, JARC i també la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya han subscrit un manifest obert a tot el sector que defensa “que els catalans han de poder exercir el dret a decidir el seu futur com a poble”. Les tres entitats denuncien “l’actuació desproporcionada del Govern de l’Estat i de la justícia” després de la convocatòria a la ciutadania catalana al referèndum de l’1 d’octubre i “la violació de drets civils a Catalunya”.

    Polítiques agràries “en risc”

    Aquestes organitzacions lamenten els darrers fets perquè, afirmen, “suposen un atac a les llibertats d’ideologia, d’expressió, de reunió, d’informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya”. També denuncien “l’erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d’expressió dels càrrecs electes i, finalment, la intervenció de les finances catalanes” que, entre d’altres conseqüències, “posen en risc les polítiques agràries i rurals del país”.

    Per tot plegat, UP, JARC i la FCAC refermen “el compromís amb les llibertats democràtiques i nacionals de Catalunya” i exigeixen “l’immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertats conculcades” com també “de l’autonomia financera de la Generalitat de Catalunya”.

  • Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES