El PS pregunta a Govern per les polítiques d’habitatge i pel canvi d’oferta televisiva a Andorra Telecom

El  conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol que el Govern expliqui al ple del Consell General les actuacions fetes els darrers temps en matèria d’habitatge, després de comprovar com trobar un pis de lloguer a un preu assequible s’ha convertit un maldecap per a bona part de la població. La qüestió es formularà aprofitant la sessió de control a l’executiu prevista en seu parlamentària el dijous 28 de setembre, durant la qual Rosa Gili també demanarà pels motius pels quals Andorra Telecom traurà del paquet bàsic de televisió per fibra fins a sis canals, pels quals s’haurà de pagar a partir de gener un suplement de deu euros.

En la primera de les dues preguntes amb resposta oral tramitades aquest dimarts pels consellers generals del PS, López recorda, per una banda, “la important problemàtica existent al nostre país en relació a l’escassetat de pisos de lloguer” i, per l’altra, “el preocupant augment en el preu experimentat en els darrers temps”. També remarca que “aquesta situació realment greu està acabant d’ofegar el poder adquisitiu dels joves, dels treballadors amb salaris més ajustats, de les famílies monoparentals, així com les possibilitats reals d’emancipació dels joves i també de persones grans i pensionistes”. Per això, demana a Govern “quin és el departament (…) que s’ocupa de les polítiques d’habitatge i quines mesures s’han aplicat en els darrers anys”.

El parlamentari socialdemòcrata ha posat en relleu que el motiu de la pregunta té a veure amb el fet que “la problemàtica de l’habitatge és central al país” i que “molta gent té dificultats per trobar-ne un a un preu assequible”. Això contrasta, apunta amb la sorpresa pel fet que “el 2016 el Govern suprimís el departament d’Habitatge entenent que no hi havia cap problema en aquest àmbit”. López ha denunciat que “mentre creixien els preus i les dificultats per joves, persones grans o famílies monoparentals, DA no ha fet absolutament res”. Al seu entendre, “la pregunta serà un bon moment per valorar quines polítiques s’han aplicat o si simplement s’ha deixat passar el temps sense fer res”.

L’oferta televisiva d’Andorra Telecom

Per la seva banda, Gili se centra en els canvis en l’oferta televisiva d’Andorra Telecom, anunciats ara fa uns dies pel director general de negociació estratègica de la companyia. En la pregunta tramitada a Sindicatura, la consellera general recorda que “es deixarà d’oferir el paquet Cinema conjuntament amb l’abonament Movistar+ Familiar” i que, de fet, “a partir de l’1 de gener del 2018 (…) passarà a tenir un cost addicional de 10 euros mensuals”.

La parlamentària socialdemòcrata ha indicat que aquesta mesura “és un canvi en relació al que hi havia abans” i ha posat en relleu que “ha creat malestar en molts usuaris”. Per això, “volem que se’ns expliqui el perquè de la decisió”.

PS

TOTES LES NOTÍCIES