Concentració de suport als alcaldes citats a declarar pel referèndum de l’1-O

La  fiscalia de l’Estat ja ha citat a declarar un total de 32 alcaldes de la demarcació de Lleida amb relació al seu suport al referèndum sobre el futur polític de Catalunya previst per a l’1 d’octubre vinent. Davant d’aquestes amenaces penals als electes per comprometre’s a facilitar la votació, l’ANC Alt Urgell ha convocat una concentració davant dels Jutjats de la Seu, a la plaça de Jacint Verdaguer, aquest dimarts dia 19 a les 9.30, l’hora en què hi han de comparèixer els batlles d’Oliana, Miquel Sala, i del Pont de Suert, José Antonio Troguet.

Diversos altres alcaldes de Ponent i de l’Alt Pirineu, tots ells de poblacions de més de 2.000 habitants, han estat citats a declarar en d’altres seus judicials. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, hi assistirà també aquest dimarts però ho farà a la Fiscalia Superior de Catalunya, atesa la seva condició d’aforat ja que és diputat al Parlament de Catalunya. El mateix passarà amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

De la seva part, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach; el de Sort, Raimon Monterde, i el de Rialp, Gerard Sabarich, han estat citats per aquest dijous als jutjats de Balaguer, juntament amb el de Juneda, Antoni Villas. Prèviament, per aquest dimecres han rebut el requeriment entre d’altres l’alcalde de Fondarella i també president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb els de Cervera, Ramon Royes; de Linyola, Àlex Mases; del Palau d’Anglesola, Montse Messeguer, i d’Aitona, Rosa Pujol. Finalment, divendres és previst que ho facin els responsables municipals de Tàrrega, Bellpuig, Almacelles i Rosselló.

Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES