Gerard de la Casa inexpugnable entre els Turismes, a la Pujada al Sueve

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC – Baporo Motorsport), va rememorar la seva actuació del 2015, aconseguint la primera posició a l’apartat dels Turismes i millorant una plaça en la classificació absoluta, en aquesta ocasió va ocupar la segona posició d’aquest podi.

La pujada organitzada per l’Escuderia Sueve Motor Sport es va disputar en l’escenari habitual, entre els punts quilomètrics 14,750 i 10, 450 de la carretera AS-260, l’arribada situada en el Mirador del Fito. En total 4,300 km amb un desnivell de gairebé 418 metres, i amb un pendent mitjà del 9,7%. Esmentar que en aquesta edició la zona de la sortida va ser lleugerament modificada.

La climatologia va resultar favorable per als afeccionats que van seguir en directe les evolucions del mig centenar d’equips que es van donar cita al parc d’assistència. La pluja, que va caure amb generositat durant la jornada prèvia a la competició, no va aparèixer durant la competició.

“Per al pilot andorrà aquesta circumstància es pot considerar adversa, com bé va comentar: El triomf absolut va ser per a un CM. Així doncs amb l’asfalt mullat les nostres opcions al primer lloc hagueren augmentat”.

Una vegada tancada la llista d’inscrits, no hi havia dubte que Gerard de la Casa tindria com a principal adversari entre els turismes al veterà pilot local José A. López-Fombona, gran coneixedor de la pujada i a més amb una mecànica amb excel·lents prestacions.

De la Casa va iniciar la competició amb un ritme excel·lent que li va portar a ser el més ràpid en l’única pujada d’entrenaments oficials. En aquesta primera presa de contacte va superar per 6 dècimes al seu rival directe, una diferència mínima que feia bones les previsions prèvies.

En les tres mànigues de carrera, el pilot de Baporo Motorsport no solament va mantenir la seva efectivitat sinó que va millorar el seu crono en cadascuna de les seves pujades, fins a superar en gairebé 16” el seu temps de fa dues temporades en el mateix escenari: “Es cert, el ritme augmenta cada temporada. Per aquesta per davant de Fombona havíem de fer les pujades al límit i sense cometre cap error. Al final ho hem aconseguit”.

Una vegada acabada la seva segona participació a Astúries en quinze dies, Gerard ja va començar a pensar en els propers compromisos: Ara el nostre objectiu serà tenir a punt el Subaru per competir en la Santa (Múrcia) i, és clar en, Andorra. Encara que és cert que el llistó amb l’”històric” Còrdova està molt alt.

Queda clar doncs, que Gerard de la Casa dins de dues setmanes (dia 23 de setembre) a Totana (Múrcia) per disputar la doble jornada de la Pujada a la Santa, vàlida per al Campionat de Múrcia de Muntanya.

(Text i foto: Fotoesport)

TOTES LES NOTÍCIES