Esteve guanya la Copa del Món de roller d’Itàlia i Vila és 4a

Avui s’ha disputat la Copa del Món de roller ski a Monte Bondone (Trento, Italia) amb la modalitat de clàssic, amb triomf en la categoria absoluta per a Irineu Esteve, mentre que Carola Vila ha estat 4a en la prova júnior.

Irineu Esteve s’ha imposat en la cursa de la Copa del Món de clàssic de 8,5km, tot en pujada en un port de muntanya. L’andorrà ha marcat un temps de 33.04,4, mentre que el segon classificat, el romanès Paul Constantin Pepene ha finalitzat amb 33.09,9, a 5 segons de l’andorrà. Ha tancat el podi masculí absolut el suec Robin Norum, amb 34.22,4, a 1.18,0 d’Esteve.

Esteve ha aconseguit un important triomf en una cursa en què la majoria de participants són corredors de roller, mentre que una petita part d’ells són esquiadors de fons. L’andorrà i el romanès Pepene eren dos dels que venen del fons, i de fet Pepene és corredor de la Copa del Món d’esquí de fons a l’hivern.

Esteve va guanyar l’any passat aquesta cita de la Copa del Món, però va ser en categoria júnior, quan aquest temporada ja ha estat en l’absoluta.

Demà, Esteve competirà en els 19km de la prova de persecució.
Per la seva part, Carola Vila ha finalitzat la prova júnior d’aquesta Copa del Món, de 4,7km, en la quarta posició. L’andorrana, ha millorat en un minut el temps que va aconseguir la temporada passada a aquesta mateixa prova.

Vila ha acabat amb un crono de 23.57,8, a 1.00,1 de la vencedora, la italiana Chiara Becchis (22.57,7), i a només 13 segons de la tercera posició de la sueca Hanna Abrahamsson (23.44,7). La segona al podi ha estat la italiana Laura Colombo, amb 23.19,3, a 21,6 segons de la vencedora.

Demà Carola Vila competirà en la prova de persecució, de 13 quilòmetres.
Joan Erola, entrenador: “Irineu ha guanyat una prova de la Copa del Món a la qual el 80% es dedica a fer la WC de roller esquí, y la resta són fondistes. Tant ell com el segon són fondistes, el romanès es de WC”.

“El més positiu és que hem fet un treball molt potent de preparació i ara comencem a avaluar-ho. Els dos [Esteve i Vila] han anat millorant i ara comencem a valorar amb gent de fora. D’aquí a 15 dies farem la prova Sportful [Esteve l’any passat va ser quart absolut], i aquí hi haurà molt nivell. Això serà a Feltre [Itàlia]”.

“Durant l’estiu hem continuat amb la mateixa línia, amb dues concentracions a La Molina, però molta preparació a Andorra, a casa, perquè es pot treballar molt bé. La preparació ha anat molt bé, penso que estem fins i tot millor que l’any passat, i ara hem de traslladar aquest treball a la competició”.

“Vam anar dilluns a l’Stelvio, vam estar entrenant fins ahir. Demà farem la cursa i tornarem a Stelvio, i dimarts ja viatge de tornada a Andorra”.

ANA

 

TOTES LES NOTÍCIES