Rebelo de Sousa ret homenatge a les víctimes de l’accident del túnel de les Dos Valires

Un   dels actes més emotius que ha protagonitzat el president de Portugal durant la seva visita a Andorra ha estat l’homenatge als set treballadors portuguesos que van perdre la vida durant la construcció del túnel de les Dos Valires, la majoria durant el tràgic accident del novembre del 2009. La comitiva ha fet una parada a la boca oest del túnel, on s’ha dut a terme una ofrena floral i un minut de silenci davant de la nova placa que s’ha instal·lat en record de les víctimes mortals, just sobre la plataforma que es va enfonsar fa vuit anys. 

El president de Portugal, Rebelo de Sousa, acompanyat pel copríncep episcopal, el síndic general, el  cap de Govern i els cònsols de la Massana i Ordino, entre d’altres autoritats, ha manifestat que es tractava d’un “moment especial”, un homenatge a tots els portuguesos que van contribuir a fer l’obra i en especial als set que van perdre la vida. El president portuguès també ha tingut ocasió de saludar la família d’una de les víctimes, i en especial a la seva vídua, que han participat en l’homenatge.

L’acte ha tingut lloc a la nova placa commemorativa que s’ha instal·lat just a la sortida del túnel, que recorda els noms de les víctimes mortals així com també que el viaducte porta el nom de pont de Lisboa per honorar la seva memòria i els vincles afectius entre Portugal i Andorra. Fins ara, hi havia una placa en record de l’accident a la carretera general passada la gran rotonda en direcció a la Massana, així com una segona inscripció amb els noms de les víctimes sota el viaducte, al camí Ral, un indret on la comunitat portuguesa considerava que no era prou visible.

La comitiva ha fet aquesta parada als Dos Valires després de participar en la celebració del Dia de Meritxell al Santuari, i posteriorment s’han dirigit a Ordino per visitar el Museu Casa d’Areny Plandolit. A la tarda Rebelo de Sousa participarà en l’acte més adreçat a la ciutadania, un concert del cantant portuguès David Carreira i una trobada amb membres de la comunitat portuguesa, per conèixer les seves associacions i els seus empresaris. L’acte, que tindrà lloc al Prat del Roure, posarà punt final a la visita oficial del president de Portugal.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES