Salutació del cap de Govern 

És  una satisfacció i un honor poder dirigir-me, un cop més, a la ciutadania andorrana amb motiu de la celebració del Dia de Meritxell, patrona d’Andorra. El dia d’avui és sinònim de retrobament entre amics, familiars i tradicions. El Dia de Meritxell sempre ha estat assenyalat com un dia de germanor i d’unió del poble andorrà que marca el final de l’estiu i el retorn a la feina. Avui també comença un nou curs polític, un nou any per seguir modernitzant el nostre país. 

Encarem aquest nou curs amb una situació econòmica que dista molt de la dels darrers anys. Hem aconseguit revertir la situació, d’una banda perquè els nostres veïns van millor. Però també, perquè hem sabut prendre les decisions, a vegades, difícils en els moments complicats que ens han permès frenar una situació del tot insostenible. Avui Andorra ha recuperat el creixement, tot i així cal tocar de peus a terra i saber que encara queda camí per recórrer. 

Durant aquests darrers anys el Govern que tinc la responsabilitat d’encapçalar ha dut a termes diverses reformes que han permès iniciar la diversificació i modernització el nostre sistema econòmic. L’Andorra d’avui ha emprès un nou camí per ser competitiva amb els altres països europeus, tot mantenint les nostres especificats que ens fan genuïns i pròspers. Però no tindria cap mena de sentit fer totes aquestes reformes sense tenir com a objectiu fer d’Andorra un país acollidor, un país on el benestar de les persones és una prioritat. 

L’Andorra que volem és un país per a tots, una Andorra que generi oportunitats i prosperitat als seus ciutadans. Un país que conservi les seves tradicions culturals per poder explicar al món com som. Un país amb una política ambiental i energètica moderna que protegeixi el nostre patrimoni natural. Una Andorra amb una oferta turística que generi riquesa. Una Andorra oberta al món que permeti als joves estudiar, treballar i viure a l’exterior. Un país on l’educació continua sent un pilar essencial de la nostra societat amb tres sistemes educatius de lliure elecció i gratuïts. Un país on la seguretat ciutadana garanteix la llibertat de la societat. Una Andorra que accepta la pluralitat i la diversitat social. Una Andorra que té cura de la integració dels més necessitats. Aquesta és l’Andorra que volem, un país modern econòmicament però que estigui al costat de la gent.

El Dia de Meritxell també significa unió social entre les diverses comunitats presents al Principat. Enguany ens acompanya en aquest dia de Festa Nacional el President de la República Portuguesa. Crec que aquest és un símbol i un honor per la comunitat lusitana que sempre ha sabut integrar el Dia de Meritxell com el dia de la seva Patrona. Això també és un bon exemple de l’Andorra que volem, un país acollidor i integrador. 

Sóc una persona que al llarg de la meva carrera política sempre m’ha agradat estar al costat dels meus conciutadans. Per això crec que l’Andorra del futur ha de ser un país que estigui al costat de les persones, perquè sense això de res hauria servit fer totes les reformes i esforços que hem fet junts. Així doncs en aquest dia d’unió nacional, en el dia de la gent d’Andorra deixeu-me desitjar-vos un feliç Dia de Meritxell.

Visca Andorra.

Antoni Martí, cap de Govern 

TOTES LES NOTÍCIES