L’aposta antiterrorista de la policia: més efectius, informació i tecnologia


Més mitjans humans, més tecnologia i més intel·ligència. És la fórmula que apunta la direcció de la policia per reforçar els grups especialitzats en combatre el terrorisme. El cos també recorda els convenis de col·laboració amb França, Espanya i especialment Bèlgica. Això permet rebre automàticament tota informació que els cossos policials d’aquests països tinguin en matèria antiterrorista.

Arran dels atemptats a Catalunya, el cap de Govern anunciava fa pocs dies la creació d’una unitat de lluita antiterrorista mínima dins la policia. De fet, però, el cos ja compta amb grups especialitzats dedicats al terrorisme. El director adjunt de la policia aposta per reforçar-lo.

Pel que fa la intèl·ligència, Lasne recorda que la policia forma part d’Interpol i té signats convenis de col·laboració directa amb França, Espanya i Bèlgica. Un país que és al focus de la lluita contra el terrorisme gihadista.

El director adjunt afegeix que Andorra forma part del CODEXTER, comitè d’experts contra el terrorisme del Consell d’Europa, del qual ell en persona n’és membre.

TOTES LES NOTÍCIES