Quatre projectes de millora del patrimoni cultural reben més de 86.000 € en subvencions

El  consell de ministres ha aprovat aquest dimecres les subvencions d’aquest 2017 destinades a implantar mesures de conservació integrada, restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural. Els projectes subvencionats, que es reparteixen un total de 86.061 euros, són el cobriment del jaciment de la Roureda de la Margineda, la primera fase de la rehabitació de cal Gastó a Ransol, la digitalització del fons documental del comú d’Escaldes-Engordany i la reparació de la porta principal de la Casa Balletbó.

Quatre projectes han estat els escollits per rebre les subvencions d’aquest any 2017, aprovades aquest dimecres al consell de ministres, destinades a implantar mesures de conservació integrada, restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural.

El total de les subvencions ascendeix a 86.061 euros. El projecte que més ajuda rep és el cobriment del jaciment de la Roureda de la Margineda, amb 54.000 euros adjudicats a Gestió del jaciment SLU. La primera fase de la rehabilitació de cal Gastó, a Ransol, adjudicat a Coll d’Ares S.A., rep 29.306 euros. D’altra banda, la digitalització del fons documental del comú d’Escaldes-Engordany s’ha adjudicat al mateix comú, que rebrà 1.755 euros. Per últim, el Govern aporta 1.000 euros a la reparació de la porta principal de la Casa Balletbó, adjudicada a Maria Carme Clua.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha recordat que la convocatòria estava adreçada a persones físiques i jurídiques, les entitats privades sense ànim de lucre i els organismes públics d’Andorra. La comissió avaluadora ha desestimat sis de les sol·licituds rebudes per diferents motius, com ara no respondre als objectius propis de conservació als quals es destinen les subvencions o no considerar-se prioritaris.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES