El festival Orgue&nd homenatja el 150è aniversari del naixement de l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez

En  el marc del Festival Internacional Orgue&nd l’escriptora Rosa Maria Rodríguez ha ofert aquest dijous una conferència al voltant de la figura de l’escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez. Per aprofundir més en la vida de l’escriptor valencià, després de la conferència es projecta una adaptació cinematogràfica d’una de les seves obres, ‘La tierra de todos’, acompanyada de la música de l’orgue de l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

L’escriptora, filòsofa i crítica literària Rosa Maria Rodríguez ha ofert aquest dijous una conferència al voltant de la figura de l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez, en el marc del Festival Internacional Orgue&nd. L’acte s’ha celebrat a la sala d’actes de l’ambaixada espanyola.

La conferència ha estat organitzada com a homenatge al 150è aniversari del naixement de l’escriptor valencià. La conferenciant, Rosa Maria Rodríguez, ha ofert un repàs de la seva vida, de la qual en destaca el seu vessant polifacètic. Blasco, a part d’escriptor, va ser diputat, cineasta i corresponsal de la Primera Guerra Mundial.

La xerrada d’aquest dijous té l’objectiu “de fer un apropament a un escriptor que va ser referent internacional i que ara és força desconegut”, segons explica Rodríguez. Blasco Ibáñez tenia un estil novel·lesc de tendència naturalista influït per l’escriptor francès Emile Zola. Va destacar en especial per la plasmació realista de personatges i paisatges de l’horta del llevant valencià. Entre els seus títols més destacats s’hi troben ‘La araña negra’, ‘Arroz y tartana’ i ‘La Barraca’.

Algunes de les seves obres, fins i tot van arribar a adaptar-se al cinema de Hollywood. Una d’aquestes adaptacions va ser ‘La tierra de todos’ que es projecta a l’església de Sant Esteve a Andorra la Vella, aquest dijous a la nit, com a complement a la conferència per tal d’aprofundir més el coneixement de la vida i obra de l’escriptor.

La pel·lícula és muda i s’acompanyarà amb la música de l’orgue de l’església, a les mans del compositor i especialista en bandes sonores Lukas Grimm. El film està protagonitzat per la cèlebre actriu Greta Garbor, que va participar en diverses de les adaptacions de l’escriptor.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES