Andorra se suma a la solidaritat i el dol per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

La  plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella ha acollit, aquest dissabte al vespre, l’acte de solidaritat amb les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils convocat pel Govern i el Consell General, amb coordinació amb l’Ambaixada espanyola. En l’acte s’ha llegit un text per manifestar la solidaritat del poble andorrà i de totes les seves institucions, i posteriorment s’ha celebrat un minut de silenci i s’ha escoltat el Cant dels Ocells.
 

El text que s’ha llegit és el següent:

El 17 d’agost del 2017 serà, per sempre més, una data trista en la nostra memòria. En aquests moments de trasbals volem expressar la solidaritat del poble andorrà i de to-tes les seves institucions amb Espanya i, molt particularment, amb el poble català. Amb aquestes paraules volem transmetre, en primer lloc, tot el suport d’Andorra a les víctimes dels atemptats que van tenir lloc dijous passat a Barcelona i Cambrils, a llurs famílies i amics. Plorem amb vosaltres les persones innocents que han mort, portem al pensament els ferits en la seva lluita per la vida.

L’atac a la Rambla, al cor de Barcelona, ens el sentim nostre. No som els únics. Perquè aquest passeig, mirall de la transformació de la ciutat i de la seva gent, ha captivat tothom que hi ha caminat, que hi ha badat, que s’ha deixat arrossegar pel corrent de centenars de persones, de totes les edats, dels orígens més diversos.

Ahir, l’endemà de la tragèdia, coincidint amb l’aniversari de l’afusellament de Federico García Lorca, les xarxes socials reproduïen les paraules que el poeta va dedicar a la Rambla:
“La calle más alegre del mundo, la calle donde viven a la vez las cuatro estaciones del año, la única calle de la tierra que yo desearía que no se acabara nunca, rica en soni-dos, abundante de brisas, hermosa de encuentros, antigua de sangre”.
La Rambla tornarà a ser el carrer més alegre del món. Igual que el passeig marítim de Cambrils tornarà a omplir-se de rialles. Unim la nostra veu al clam que ressonava ahir als carrers i les places de Catalunya, i ho fem en la mateixa llengua que compartim: Nosaltres tampoc no tenim por!

I si mai sentim que ens venç el desànim, recordarem la sang que s’ha vessat i serà per ells, per totes les víctimes innocents del fanatisme i de la barbàrie, que ens tornarem a alçar i onejarem la bandera dels nostres valors: la democràcia i el diàleg, la llibertat i la solidaritat de la qual han fet gala tants i tants ciutadans aquests últims dies.
El terror serà derrotat si sabem plantar-hi cara sense trair els nostres principis. El pit-jor que podríem fer és reaccionar-hi deixant de costat els valors que ens defineixen, perquè aleshores ens haurien vençut.

Avui més que mai volem reafirmar l’amistat d’Andorra amb Espanya i amb Catalunya, amb qui ens uneixen uns vincles molt estrets, sovint personals i familiars. Estem al vostre costat en el dol i, sobretot, estem al vostre costat en la valentia, en la determi-nació de no defallir i de tornar a aixecar el cap tantes vegades com faci falta.

El nostre és un missatge clar i contundent de condemna del terrorisme, però també vol ser, per damunt de tot, un missatge d’esperança. Perquè no en tenim cap dubte: per damunt de l’odi, triomfarà la llibertat.
I ara, tot seguit, farem un minut de silenci, de dol per les víctimes, de solidaritat entre els nostres pobles.

(Foto: SFGA)

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES