Missatge de condol i solidaritat del copríncep episcopal amb motiu de l’atemptat de Barcelona

L’Arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, després de l’atemptat de Barcelona, i l’atemptat frustrat de Cambrils, ha enviat amb data 18 d’agost un missatge de condol i solidaritat a S.M. el Rei Felip VIè., al President de la Generalitat de Catalunya M. Hble. Sr. Carles Puigdemont i a l’Alcaldessa de Barcelona, Excma. Sra. Ada Colau.

El text diu amb algunes variants:

“Profundament consternats pel terrible atemptat terrorista de Barcelona d’ahir, i l’atemptat frustrat de Cambrils a la matinada d’avui, vull fer-vos arribar la condemna més rotunda d’aquesta barbàrie i el sentit condol del Poble Andorrà, de les seves Autoritats i el meu propi, així com la nostra solidaritat amb tots els ferits i els seus familiars, en aquests moments de tant dolor.

Aquest atemptat pertorba la pau i la convivència, intenta sembrar el pànic i el desànim en les nostres societats democràtiques, i provoca l’angoixa dels pobles i persones a Catalunya, a Espanya i al món sencer.
 
A través Vostre, vull expressar-vos la proximitat de tot el Principat d’Andorra cap a les víctimes, les seves famílies i cap a tot el Poble Català i de la resta d’Espanya, en aquesta situació tan tràgica i dolorosa. També la nostra condemna a la difusió de l’odi que provoca tota forma de violència i d’atacs que destrueixen la vida humana, violen la dignitat de les persones, o van en contra del bé fonamental de la convivència pacífica entre les persones i els pobles, més enllà de les diferències de nacionalitat, religió i cultura.

Encomano les víctimes a la misericòrdia de Déu, i prego intensament amb tota la Diòcesi d’Urgell i el Principat d’Andorra pels ferits així com pels familiars i amics de tots els afectats, i puc assegurar-vos que ens fem solidaris del dolor de tot Catalunya i de la resta d’Espanya per aquest brutal atemptat.”

Bisbat d’Urgell

TOTES LES NOTÍCIES