Afectacions pel pas de La Vuelta a Escaldes-Engordany

Els propers dies 21 i 22 d’agost, La Vuelta a Espanya torna al Principat. En aquesta 72a edició de l’emblemàtica cursa ciclista, el país acull el final de la 3a etapa i la sortida de la 4a. Per garantir el bon desenvolupament de la cursa, els Serveis de circulació dels respectius Comuns, l’Agència de Mobilitat així com Andorra Turisme han establert les restriccions degudes a la circulació. Pel que fa a la parròquia d’Escaldes-Engordany, hi haurà restriccions i talls pel pas de la comitiva el dilluns i bona part del dimarts.

El Comú reserva la zona del Clot d’Emprivat a l’organització logística de La Vuelta. Per garantir aquesta disponibilitat, el proper dilluns 21, a partir de les sis del matí es restringirà l’entrada de vehicles als aparcaments Consell de la Terra, Veedors, Arnaldeta de Caboet, Nacions Unides i Constitució. Es permetrà sortir als vehicles que estiguin aparcats a l’interior al llarg del matí. D’altra banda, i a partir del proper divendres 18 d’agost, es precintarà la zona blava al voltant dels carrers del Prat Gran, les Nacions Unides, Consell de la Terra i de la carretera d’Engolasters.

El dilluns 21 per la tarda, Mobilitat aconsella no circular per la carretera de la Plana, la carretera d’Engolasters (des del Pont del Madriu fins a la rotonda del Madriu) i la carretera de l’Obac. Els talls totals de trànsit pel recorregut de l’etapa, es realitzaran progressivament a partir de les 15 h (hora prevista de l’arribada de la caravana publicitària a la frontera hispanoandorrana) fins a les 19 h aproximadament.

El dia 22 d’agost al migdia es donarà el tret de sortida la 4a etapa de La Vuelta des del carrer dels Veedors d’Escaldes-Engordany. A les 12.40h tindrà lloc la sortida neutralitzada dels ciclistes que passaran pel carrer del Valira en direcció a la frontera hispanoandorrana.

S’aconsella no circular per la zona del Clot d’Emprivat des de les 07h fins a les 14h per evitar col·lapses circulatoris ja que els carrers es tallaran en funció de les necessitats de l’organització de la cursa.

Els Servei de Circulació garantirà el dispositiu establert en col·laboració amb el Cos de Policia i els voluntaris. El trànsit s’anirà restablint i s’obriran novament els aparcaments comunals. Els aparcaments comunals operatius els dies 21 i 22 són l’aparcament Fener, Bordes de Cal Prat, Boïgues, l’Església, Falgueró, Prat del Roure i Caldea. Amb tot, el Comú vetllarà en tot moment per reduir el màxim les molèsties que de forma inevitable genera a la via pública una cursa d’aquestes característiques.

TOTES LES NOTÍCIES