Maria Martisella i Josep Maria Mas, homenatjats com els padrins més grans d’Encamp

La  missa de Sant Roc, celebrada aquest dimecres al matí, ha iniciat l’última jornada de la festa major d’Encamp, després de tres dies de celebració. En acabar l’acte, la corporació encampadana i els membres de la comissió de festes s’han desplaçat fins a les cases de Maria Martisella i Josep Maria Mas, ambdós de noranta anys, per homenatjar-los com els padrins més grans de la parròquia. D’altra banda, el cònsol major, Jordi Torres, s’ha mostrat “molt satisfet” de la participació de la gent durant la festa major.

Encamp posa punt final aquest dimecres a la seva festa major, que es va iniciar el passat dilluns 14 d’agost. Aquest dimecres al matí s’ha celebrat la missa de Sant Roc a l’església de Santa Eulàlia, un dels actes més tradicionals de la festivitat encampadana, i on s’hi han aplegat més d’una cinquantena de persones. Entre els assistents a la missa s’hi trobaven els cònsols de la parròquia, Jordi Torres i Esther París, així com bona part de la corporació i de la comissió de festes.

En acabar la missa, la comitiva s’ha desplaçat fins a la casa de Maria Martisella Font per fer-li un homenatge per ser la padrina més gran de la parròquia. Aquest és un acte ja tradicional de la festa major que pretén retre tribut a les persones de més edat de la parròquia. Martisella ha celebrat enguany els seus noranta anys i ha rebut una placa i un ram de flors de la mà dels membres comissió de festes. El padrí Josep Maria Mas Pons ha estat l’altre homenatjat, que també celebra noranta anys, i ha rebut el guardó acompanyat de la seva família.

Pel que fa a la valoració de la festa major, Torres ha dit que hi ha gent que creu “que ha estat curta” però ha recordat que sempre s’ha celebrat coincidint amb l’Assumpció i Sant Roc, i que algunes vegades s’ha allargat algun dia més si aquestes dates han estat a prop d’un cap de setmana, cosa que no ha passat en aquesta edició. Malgrat tot, ha dit que la participació ha estat elevada i que estan “molt satisfets” amb el volum de persones que hi han pres part. 

ANA

TOTES LES NOTÍCIES