El PS creu que en la política sobre patrimoni de DA hi ha “una deriva total”

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol obtenir totes les actes de les reunions del consell assessor del patrimoni dels darrers anys. Amb aquesta documentació, el parlamentari vol analitzar les polítiques realitzades en aquest àmbit pel Govern de Demòcrates per Andorra (DA), amb les quals s’ha mostrat molt crític, ja que entén que hi ha “una deriva total”.

En el document entrat la setmana passada a Sindicatura, López sol·licita que li sigui facilitada la “còpia de totes les actes de les reunions del Consell Assessor del Patrimoni Cultural dels anys 2007 al 2014”.

El conseller general socialdemòcrata ha volgut recordar que, des de la formació, “sempre hem mostrat preocupació i sensibilització en relació a les actuacions de protecció del patrimoni cultural”. En aquest sentit, ha apuntat que “en aquest àmbit el Govern demòcrata té una deriva total des de l’inici”, tot posant en relleu que “no es fa cap política de promoció, de conservació o de posada en valor”. Un punt clau d’aquesta situació és, ha remarcat, l’aprovació del canvi legislatiu el 2014 que, ha reiterat, des del PS “considerem un error”.

López ha explicat que “avant la inactivitat per part de Cultura volem veure les actes del consell assessor”. S’ha volgut demanar documentació d’anys anteriors a l’arribada de DA a l’executiu, ja que es té la intenció de “demostrar que hi havia una feina en curs que s’ha aturat”.

López ha avançat que l’àmbit del patrimoni cultural serà un punt on, des del PS, s’incidirà molt els propers mesos. “Serà un tema central en la nostra actuació i tenim clar que farem més accions posteriorment”, ha comentat.

(Text: PS)

TOTES LES NOTÍCIES