El fons de reserva de la CASS ha guanyat un 1,3% els primers sis mesos del 2017 i superarà l’IPC

El fons de reserva de jubilació de la CASS ha guanyat més de 34 milions d’euros els primers sis mesos de l´any. Des de la parapública es destaca que la rendibilitat dels actius financers és de l’1,3%, el mateix que la inflació esperada a final d’any. D’altra banda, des de l’1 de juliol ha canviat l’estratègia d´inversió: la comissió gestora permet invertir més en renda variable i aposta per fidelitzar inversions en empreses internacionals consolidades.

A 30 de juny, el fons de reserva de jubilació de la CASS era de 1.202 milions d´euros, 34,6 milions més que mig any enrere. Pràcticament 16 milions provenen del rendiment dels actius financers, que ha estat de l’1,27%. De fet el mateix percentatge que es preveu per a la inflació a final d´any. Des de la direcció del fons es fa una bona valoració del resultat i es confia millorar-lo a final d’any.

“En sis mesos hem obtingut el rendiment equivalent al que seria la inflació prevista a final d’any. La impressió és bona. En els pròxims mesos, algun rendiment addicional obtindrem i, per tant, un cop més, un any més, tornarem a guanyar la cursa a la inflació, que és el nostre objectiu”, assegura el president del fons de reserva de la jubilació de la CASS, Josep Delgado.

Gairebé tot el rendiment es deu a les inversions en renda variable. Fins ara es permetia destinar un màxim del 25% a aquestes inversions, però des de l´1 de juliol el fons ha canviat l’estratègia d’inversió. Permetrà als vuit gestors invertir fins a un 35% del total en renda variable com per exemple empreses borsàries. D´aquest percentatge, un 15% s´invertirà en empreses consolidades, internacionals i estables, amb la intenció de mantenir la inversió a mitjà i llarg termini. Delgado explica que “pensarem com propietaris d’aquestes empreses. Per tant, no estarem massa preocupats si la borsa puja o baixa i aquestes empreses pugen o baixen. Si coneixes l’empresa i saps que té assegurat el seu futur i que funcionarà, precisament de les crisis aquestes empreses surten reforçades”.

Segons ha explicat Delgado, el nou mandat penalitzarà aquells gestors externs que no hagin obtingut bons resultats tot retirant-los part dels diners que gestionen.

TOTES LES NOTÍCIES