APAPMA demana depurar responsabilitats polítiques al comú de Sant Julià per la mort de l’ós

APAPMA considera que el comú de Sant Julià ha d’assumir responsabilitats polítiques després de la sanció de 6.000 euros a Camprabassa per la mort de l’ós. L’entitat lamenta que és una quantitat molt petita i es mostra preocupada perquè no s’hagi conclòs com es va escapar l’animal.

El president d’APAPMA, Carles Iriarte, creu que l´expedient sancionador a Camprabassa per la mort de l’os dóna la raó a l’entitat a l´hora de reclamar el tancament del parc d’animals. En aquest sentit, recorda que els animals no estan en condicions ni les mesures de seguretat són les necessàries. A més, el fet que Medi Ambient no conclogui com es va escapar l´ós fa que a l’associació li preocupi molt que es puguin escapar d´altres animals. Per tot plegat cal que el comú lauredià assumeixi responsabilitats polítiques. Considera que “les responsabilitats no s’acaben fent fora dos treballadors, sinó arribant fins a les altes instàncies”, fins i tot el cònsol, apunta.

Medi Ambient ha sancionat l´empresa explotadora de Naturlàndia amb sis mil euros per dues infraccions molt greus arran de l´incident amb l´ós, que va ser abatut després de fugir del tancat. Des d´APAPMA s´acull la sanció amb resignació perquè es considera molt insuficient, tot i ser conscient que és la màxima permesa per llei. “Hi afegiríem bastants zeros al darrere”, assegura afegint que l’entitat aniria més enllà: “tancar directament el parc, que és l’objectiu que tenim com a associació”

Iriarte confirma que l´associació es presentarà com a acusació particular en el cas. Tot i així no ha decidit si serà immediatament o s´esperarà a rebre l’expedient de Medi Ambient, un cop Camprabassa decideixi si hi fa al·legacions.

TOTES LES NOTÍCIES