La Capella de Ministrers i Fantasiant i Mara Aranda actuen aquesta setmana al FeMAP

Del dijous 10 al diumenge 13 d’agost, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà sis concerts. La Capella de Ministrers serà l’encarregada d’obrir les actuacions de la setmana, amb tres concerts de El Grial. Un concert amb Carles Magraner al capdavant, que presenta la llegenda del Grial i la música medieval que es generà al voltant d’aquesta història.

Aquesta actuació connectarà directament el públic amb un moment històric de guerres, amenitzat amb narracions trobadoresques dels croats d’Orient, que han omplert la literatura de textos i llegendes a l’entorn d’aquesta valuosa relíquia.

Per altra banda, al llarg de divendres i dissabte també es podrà gaudir de Joye des Élysées, de Fantasiant. En aquest concert s’oferirà un tast de la música del misteriós senyor de Sainte-Colombe (actiu ca. 1640-1690), que va transformar la viola de gamba baixa i la seva tècnica, amb composicions modernes i transgressores: una música que trenca amb els models francesos del seu temps per a esdevenir encara més francesa.

L’estil nou de Sainte-Colombe va arribar a la cort reial l’any 1679, quan el seu jove deixeble Marin Marais (ca. 1656- 1728) va desenvolupar l’estil francès, tot resistint l’embat del fresc i exhilarant estil italià. Un contrapunt amb els dos pares de la viola francesa que es podrà degustar en l’obra de François Couperin, le grand (1668- 1733), clavecinista de la cort reial.

Finalment, diumenge serà el torn de Mara Aranda amb Diàspora, un conjunt d’obres de la tradició sefardita al Marroc, Rodes, Sofia i Turquia. Aranda és la intèrpret de música sefardita espanyola més internacional. En aquest cas, presenta un treball dirigit per Jota Martínez, especialista en instruments musicals de tradició medieval espanyola.

En el marc d’aquests sis concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar les sessions amb la visita guiada a la Glèisa dera Purificación, a Sant Joan de les Abadesses, la visita lliure al Niu de l’Àliga o la visita guiada a la Casa de la Vall i nova seu del Consell General d’Andorra la Vella, entre d’altres.

 

CONCERTS                                                                                                                                   

Capella de Ministrers. El Grial 10/08 · 20.00 h · Bossòst

11/08 · 22.00 h · Puigcerdà

12/08 · 22.00 h · Sant Joan de les Abadesses

Fantasiant. Joye des Élysées

12/08 · 19.00 h · Niu de l’Àliga

13/08 · 20.00 h · Andorra la Vella

Mara Aranda. Diàspora

13/08 · 20.00 h · Urús

 

ACTIVITATS PARAL·LELES                                                                                                 

10/08 · 19.00 h · Visita guiada a la Glèisa dera Purificacion · Bossòst

11/08 · 18.30 h · Petjades culturals · Puigcerdà

12/08 · 16.30 h · Sant Joan de les Abadesses, la joia del Romànic

12/08 ·  Visita lliure al Niu de l’Àliga

13/08 · 17.00 h · Visita guiada a la Casa de la Vall i nova seu del Consell General · Andorra la Vella

TOTES LES NOTÍCIES