Es manté l’onada de calor i es preveuen tempestes a partir de la tarda

Protecció Civil de la Generalitat manté des d’ahir al matí en Alerta el Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor ja que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi de temperatures extremes s’ha de mantenir encara fins avui dissabte.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les darreres previsions s’han modificat respecte ahir, i avui dissabte l’afectació de temperatures extremes pot afectar principalment totes les comarques de la Catalunya Central, comarques de Lleida (sobretot Segrià i Alt Urgell), de Barcelona (Vallès Oriental i Vallès Occidental) i de Girona (Selva i Gironès).
 
Segons l’SMC, ahir es van registrar temperatures elevades a molts municipis catalans, com per exemple els 41,7º de Vinebre (Ribera d’Ebre); 41,2º a Artés (Bages); 40,3º al Pont de Vilomara i 40,2º a Sant Salvador de Guardiola (Bages); 40º a Torroja del Priorat (Priorat); 39,6º a Ascó (Ribera d’Ebre) o 39,1 a Alcarràs (Segrià).  
 
Durant el dia d’ahir, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar que es van atendre 25 persones per incidències relacionades amb la calor.
 
 
 
Prealerta del pla INUNCAT
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) també preveu per avui dissabte a partir del migdia un episodi d’intensitat de pluja que pot afectar sobretot les comarques del Pirineu i prepirineu, comarques de Girona i també les Terres de l’Ebre. De cara al vespre, l’afectació es reduiria a l’Alt Pirineu i Aran.
 
Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment pedra, per la qual cosa es recomana molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat.

TOTES LES NOTÍCIES