La ‘ruta de les formatgeries’ proposa conèixer la Valette de Sant Llorenç de Morunys

La  Ruta de les Formatgeries, que organitza l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, proposa aquest mes d’agost sortir de l’Alt Urgell per conèixer la Formatgeria Valette, a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès). L’activitat, la sisena que proposa enguany el cicle, es durà a terme aquest diumenge, dia 6, a partir de les 10 del matí.

Tal com és habitual, la ruta començarà a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, on els participants poden conèixer l’exposició permanent sobre la importància història del formatge a la Seu i fer una degustació dels productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) de l’Alt Urgell i Cerdanya, elaborats per la Cooperativa Cadí.

Tot seguit, en cotxes particulars, s’anirà fins a la Vall de Lord per conèixer de primera mà les instal·lacions de Valette, una de les formatgeries que participen habitualment al Concurs de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, a la Seu, on ha guanyat diverses medalles. Valette està especialitzada en l’elaboració de formatges d’ovella de llet crua. El lloc de trobada serà la plaça Major de Sant Llorenç de Morunys.

La inscripció per a l’activitat és gratuïta, però cal confirmar-la prèviament. Encara es pot fer, fins aquest dissabte al migdia, a l’Espai Ermengol, trucant al telèfon 973351511 o bé enviant un correu a reserves@turismeseu.com.

TOTES LES NOTÍCIES