Una família pot estalviar fins a 350 euros per nen a la tornada a l’escola

Si  tens fills en edat escolar saps el cost i l’esforç que suposa equipar-los per a la tornada a l’escola i, a més, just després de les vacances… Davant d’això, què podem fer per evitar grans despeses amb els més petits de la casa?

Segons un estudi realitzat per la companyia www.tablondeanuncios.com, una família espanyola pot estalviar fins a 350 euros per nen a la tornada a l’escola, si algunes de les coses necessàries es compren de segona mà. I és que una forma d’estalviar en la tornada a l’escola i estirar al màxim el pressupost és comprar tot el material escolar possible de segona mà, ja que internet t’ho posa molt fàcil: avui dia es pot comprar gairebé tot el que un nen necessitarà per al col·legi a altres persones que ja no ho van a precisar i que enlloc de llençar o arraconar el material escolar al traster decideixen donar-li una segona oportunitat i, a més, aconseguir una mica de diners.

Què comprar, on i quant estalviar
Uniformes escolars, motxilles, els llibres de text, material accessori… són alguns dels articles que es poden adquirir de segona mà en línia i, si un mateix també ven el material escolar d’altres cursos que ja no necessitaran els fills, no només es farà un favor a altres persones, sinó que a més s’aconseguiran uns diners extres. Entre els articles més destacats amb els quals es pot obtenir un gran estalvi destaquen:Llibres de text: Juntament amb la roba, els llibres de text s’emporten la major part del pressupost. Per posar un exemple, comprar tots els llibres necessaris per a un curs de l’ESO pot estar sobre els 350 €. Si aquests llibres ESO es compren de segona mà el cost no superarà els 160 €, més del 50% d’estalvi. Igual passa amb els llibres de primària i llibres de batxillerat. Si es compren de segona mà ha un estalvi del voltant del 50%.

Uniformes escolars: l’estalvi que es pot obtenir comprant uniformes de segona mà és extraordinari, de l’ordre del 50%. Per exemple, en la compra de l’uniforme d’un conegut col·legi de nenes de Madrid fromat per faldilla, polo, jersei i abric es pot estalviar més de 50 €.

Motxilla, estoigs…: no és una despesa significativa. Avui dia podem trobar motxilles bastant barates però pel mateix preu pots comprar una molt millor si la compres de segona mà.

Altre material escolar: els extres que cal comprar durant el curs no són tan petits quan parlem de diners. I és que quan comences a sumar totes aquestes petites coses és molt més del que sembla tot el material addicional que hem de comprar: compàs, regles, retoladors, caixa de pintures, calculadora, instruments musicals, carpetes, arxivadors, llibres de lectura…

Per localitzar aquestes oportunitats de segona mà a internet hi ha diverses opcions diferents entre les quals destaquen els portals d’anuncis classificats com tablondeanuncios.com. La majoria d’aquestes pàgines web compten amb seccions específiques on es publiquen els anuncis de persones particulars que ven el material usat dels seus fills directament sense intermediaris. També es poden trobar pàgines webs de botigues que es dediquen a la venda de material de segona mà. L’avantatge de les mateixes és que el material generalment el revisen abans de posar-lo a la venda però a canvi el preu de compra sol ser una mica més car que si es compra directament a la persona que el ven.

Alhora, els col·legis i les AMPAs també són de gran ajuda en aquests casos. En moltes localitats són els mateixos col·legis o associacions de pares les que organitzen la compra venda del material escolar usat.

Evita enganys
Comprar per internet és segur si es té en compte unes mínimes normes de seguretat. Des de tablondeanuncios.com detallen un seguit de recomanacions per no portar-nos sorpreses desagradables:

Fes la transacció en mà: busca el material que necessitis primer prop del teu lloc de residència, així podràs veure-ho i comprovar el seu estat abans de pagar-lo.

Desconfia d’anunciants que no vulguin donar-te el número de telèfon per poder parlar en persona.

Demana fotos on es vegi bé el producte que vols comprar.

Si compres l’article a una persona que està lluny d’on vius no paguis de manera anticipada si no estàs segur de la identitat del venedor. Per a més seguretat pots utilitzar el pagament contra reemborsament amb comprovació de l’article.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES