Cinca creu que la nota d’Standard & Poor’s és una “doble bona notícia”

El  ministre de Finances, Jordi Cinca, ha valorat que la nota d’Standard & Poor’s és una “doble bona notícia” no només perquè suposa una millora de la qualificació del ràting sobirà del país sinó que a més la perspectiva és estable. Així, ha recordat que després de la crisi BPA la qualificació del país va passar de BBB+/A-2 a BBB-/A-3 i perspectiva negativa, que en només dos anys aquella situació s’ha revertit i que la qualificació pot continuar millorant en el futur si continuen les reformes que l’agència ha valorat positivament.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha considerat que la nota emesa per Standard & Poor’s és una “doble bona notícia” ja que no només suposa una millora de la nota del ràting sobirà del país sinó que a més a més, la perspectiva és estable i es veu la possibilitat que la qualificació pugui millorar en el futur.

D’aquesta manera, el titular de Finances ha posat en relleu el fet que sempre que millora el ràting d’un país suposa que s’enforteix la seva “credibilitat davant del món” i ha recordat que amb la crisi BPA, en només quinze dies, el país va passar d’una qualificació BBB+/A-2 a BBB-/A-3 i perspectiva negativa i que en dos anys no només s’ha millorat aquesta qualificació, quedant fixada en BBB/A-2, sinó que la perspectiva és estable.

Cinca ha destacat que la crisi BPA va deixar el país en una situació de “debilitat” però que des de l’agència de qualificació es valora que no s’haguessin deixat de banda les reformes i que més enllà de resoldre la crisi que va suposar l’afer BPA, el país hagi continuat treballant per transformar el model fiscal, homologar-se internacionalment en matèria de cooperació i transparència, que s’hagi reforçat la legislació per prevenir el blanqueig i el finançament del terrorisme i s’hagi continuat les negociacions amb la Unió Europea per aconseguir un acord d’associació.

Cinca ha manifestat també que aquesta nota “obre la porta” a què aquesta qualificació es pugui continuar millorant en el futur si es continuen les reformes i també ha destacat que des d’S&P s’hagi valorat els “canvis radicals” en la legislació que ha assumit la plaça financera, la qual cosa l’ha consolidat. I també ha destacat que en la qualificació es té en compte la millora de l’economia, amb registres favorables en totes les dades macroeconòmiques.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES