El preu de la benzina baixa a nivells de final del 2015


Bones notícies per als consumidors de gasoli i gasolina. Després de l’augment en el preu dels carburants de principi d´any, aquest estiu omplir el dipòsit és més barat. En concret, entre 6 i 8 cèntims per litre per la caiguda del preu del barril de Brent i la negativa de l’OPEP i altres productors a retallar la producció.

El preu del barril de Brent, el de referència a Europa, ha disminuït en l’últim any més d´un 13%. Com a conseqüència, també s´ha rebaixat el litre de gasolina i gasoli, fins a un 10% segons el tipus de carburant.

L’OPEP i altres productors havien acordat una retallada de la producció des de l´1 de gener per frenar la caiguda de preus, però no s´ha dut a terme. Aquesta situació ha permès mantenir uns preus econòmics. Al voltant de 1,04€ per a la gasolina de 95 octans i de 0,88€ per al gasoli. Unes xifres que són entre 6 i 8 cèntims més barates que a principi d´any i, així, omplir el dipòsit és tan barat com a final del 2015.

El president de l´Associació d´Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra, Ramon Visent, assegura que per a ells “no és cap perjudici, al contrari” perquè “fa que el preu baixi o, almenys, que no pugui”. Afegeix que “des de principi d’any les gasolines han baixat un 8% i els gasolils, un 10”.

Les estacions de servei es mostren satisfetes perquè amb el preu baix el consum augmenta. També ho valoren positivament el consumidors, ja que els permet estalviar. “Es nota molt la diferència a final de mes” i “va bé”, asseguren alguns conductors.

Si finalment l´OPEP i altres productors apliquen la retallada en la producció fins al març del 2018, el preu dels carburants es podria incrementar en els propers mesos.

TOTES LES NOTÍCIES