Andorra classificada per a la les semifinals de l’Europeu U16 de bàsquet

La  selecció nacional ha guanyat davant una de les tres seleccions favorites, Azerbaijan, per 67 a 66. El  partit ha estat molt igualat en els quatre quarts, malgrat que Andorra ha anat per darrere en els 3 primers:  (19-21 ; 28-32 ; 44-46)

La victòria ha estat molt treballada i possible gràcies a l’esforç d’un equip amb 8 nous
seleccionats. L’ambició de les noves incorporacions, sumada a l’experiència del membres veterans, ha creat un combinat guanyador que ha estat capaç de vèncer la superioritat dels rivals.

“L’objectiu per al FIBA U16 European Championship 2017, era jugar, competir bé, créixer com equip”, afirmava Xavi Luque en finalitzar el partit, que recordava que aquesta competició es plantejava com un camp de proves pel gran nombre de nous seleccionats, i no com un torneig amb l’objectiu d’arribar a semifinals. “Hem vist que havíem de millorar uns punts, ho hem parlat i els nois ho han aplicat a la perfecció”. Així és com Xavi Luque explicava el resultat inesperat d’avui.

L’entrenador de la selecció elogiava el treball dels joves, que han sabut aguantar la pressió del marcador igualat de forma contínua en l’últim quart i poder marcar un dels 2 tirs lliures a tocar del final del temps i així adelantar-se per 1 punt a Azerbaijan, que ha recuperat la pilota però ja no ha pogut marcar per la pressió dels andorrans. Andorra arriba demà al partit de les 19h contra Mònaco amb 3 victòries de 3 partits disputats.

LES COMPETICIONS CONTINUEN AL PAVELLÓ DE GOVERN
Demà dijous, les competicions seran:
12h00 A/9 Moldàvia v Malta
14h15 A/10 Armènia v Gales
16h45 B/9 Albània v San Marino
19h00 B/10 Mònaco v Andorra

Text i foto: FAB

TOTES LES NOTÍCIES