Martí enviarà una carta a les estacions d’esquí per resoldre els conflictes del sector de la neu

El  cap de Govern, Toni Martí, ha explicat aquest dimecres al migdia la seva voluntat de resoldre els diferents aspectes que concerneixen el sector de la neu, entre els quals s’inclou l’esquí escolar, per tal de planificar el futur a vint anys vista. Per aquest motiu, Martí ha confirmat que enviarà una carta personal als representants de les estacions d’esquí, per tal de mostrar aquesta voluntat. En aquest sentit, el cap de l’executiu tampoc ha descartat que hi hagi un augment del preu dels forfets, tal com es va demanar des de les estacions, atès que “si tirem d’històric, sovint hi ha hagut moments com aquest”.

Total disponibilitat. Aquest és el missatge que ha transmès el cap de Govern, Toni Martí, aquest dimecres al migdia durant la celebració de la festivitat de Santa Anna, sobre la problemàtica sorgida ara fa unes setmanes en referència a l’exclusió de Saetde el projecte de l’esquí escolar. Martí ha confirmat que la setmana vinent enviarà una carta personal amb la col·laboració del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, als diferents representants de les estacions d’esquí, per tal de mostrar la seva total disponibilitat a posar sobre la taula els diferents aspectes que afecten el sector de la neu i, de retruc, l’esquí escolar.

Aquesta mesura arriba poc després que se celebrés una reunió entre els diferents cònsols amb estacions d’esquí (Sant Julià de Lòria, Encamp, Canillo, Ordino i la Massana) i el director general de Saetde, Joan Viladomat. Malgrat que Martí ha explicat que la reunió va servir per tractar aspectes relacionats amb la viabilitat del sector a vint anys vista, el mandatari ha expressat que amb aquesta carta “ens posem a la disposició de tothom per fer totes les reflexions i tractar el futur de la neu”.

En aquest sentit, el cap de Govern no ha descartat que hi hagi un augment del preu dels forfets de l’esquí escolar, tal com van demanar les estacions, atès que “es pot parlar de tot, no és la primera vegada que passa”. En referència a aquest increment de les tarifes, Martí ha explicat que “si tirem d’històric, sovint hi ha hagut moments com aquest”. El mandatari ha reconegut que la reunió va ser “positiva”, tot i les discrepàncies que va haver-hi en aquesta primera reunió. I és que el cap de l’executiu ha explicat que la trobada va servir per “anticipar-nos amb un pilar econòmic que funciona, però que no ens podem adormir”. Per aquest motiu, Martí ha manifestat que “volem que també es treballi al mes d’agost i si cal fer reunions”.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES