Martí assegura que la unitat de radioteràpia és una prioritat i no pateix per la dimissió de Piqué


El cap de Govern assegura que dotar el país d´una unitat de radioteràpia és una prioritat i defensa el concurs públic per oferir el servei a l´hospital. Ha reconegut que hi ha tensions amb el SAAS, el qual no compartiria que una institució coordini l´actual estructura oncològica en benefici d´un privat, però ha dit que no pateix per la dimissió del seu director general.

Que els pacients de càncer puguin dur a terme la radioteràpia al país és una prioritat del Govern. El problema és la fórmula escollida, que com avançava aquest dimarts RTVA, hauria creat tensions amb la direcció del SAAS, que no compartiria que una institució privada coordini l´actual estructura oncològica i, per tant, que se´n beneficiï.

El cap de Govern, però, ha defensat l´aposta pel concurs públic perquè “és la manera més neutra i pragmàtica per tenir una màquina de radioteràpia”. “Ja veurem si és l’Institut Baselga, el concurs està obert”, ha afegit posant en relleu que “els hi devem als malalts de càncer” perquè, en part, és una qüestió “de sobirania”.

Pel que fa a les desavinences amb el SAAS, el cap de Govern ha assegurat que no creu que hi hagin conseqüències.

El servei d´oncologia podria ubicar-se en el nou edifici que està previst construir al costat de l´hospital per acollir el tanatori nacional i la sala de vetlles.

2 comentaris

  1. No es pot dir que posar el centre oncològic a l’edifici de la sala de vetlles sigui una idea brillant…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES