20.000 visitants a Venècia, 2.500 espectadors durant la Temporada 2017 i 2.900 visites a l’Artalroc

El  pavelló andorrà a la 57a Biennal de Venècia ha assolit, en tan sols dos mesos, la xifra de 20.000 visitants, amb la qual cosa se superen en més de 2.000 persones els 17.818 visitants que va rebre el pavelló andorrà al llarg de tota l’edició del 2015. El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports celebra aquest augment notable de l’afluència, així com la bona acollida de l’obra exposada, ‘Murmuri’, de l’artista Eve Ariza, que ja ha aparegut en nombrosos articles de premsa i mitjans especialitzats, tan online com offline.

D’altra banda, finalitzada laTemporada 2017 de l’Auditori Nacional d’Andorra, el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports fa un balanç positiu de tancament, amb prop de 2.500 espectadors. Per a cada concert s’han posat a la venda 400 entrades; els concerts d’Ara Malikian, Macaco, José Mercé i Jarabe de Palo van ser plens absoluts, Sidonie i les dos formacions andorranes, David Micó i Bluetonics, van aconseguir omplir més de mig aforament; finalment, David Six, potser la proposta musicalment més arriscada i menys mediàtica en comparació amb la resta de grups, va reunir un centenar de persones.

El Ministeri ha destinat un total de 115.695 euros per a la programació de la Temporada de l’Auditori Nacional; aquesta quantitat inclou els catxets dels artistes i la producció dels concerts, i ha ingressat un total de 53.560 euros en concepte de venda d’entrades.

Finalment, la sala d’exposicions Artalroc ha rebut gairebé 2.900 visitants des de l’inici de l’any. La primera exposició realitzada, ‘Madriu 8.8’ que presentava les fotografies en blanc i negre dels andorrans Jaume Riba i Àlex Tena, és la que més visitants ha rebut, amb un total de 1.195 visitants. L’exposició “New Man” de l’artista Eduard Arranz-Bravo va rebre 943 visites i l’exposició ‘Sweet Candies Caramels’, inaugurada el 20 de juny, que estarà oberta durant tot l’estiu fins a l’11 de setembre, ja ha estat visitada per 753 persones en un mes.

Al final del 2016, la sala Artalroc va iniciar un programa d’activitats i tallers infantils per complementar i donar a conèixer les exposicions que en cada moment estan obertes, amb la voluntat d’apropar l’art i els artistes a un nombre de persones més ampli i divers. Totes les activitats han tingut una resposta excel•lent, ja que s’han exhaurit cada vegada les places disponibles.

TOTES LES NOTÍCIES