Trucs per a Google

Google és l’eina tecnològica més poderosa amb què compten els ciutadans de tot el món. És gratuïta, no cal ser un especialista per saber usar-la i ofereix milions de resultats. Amb tot, hi ha formes i formes d’utilitzar-lo, i hi ha persones que són capaces de fer meravelles amb ell.

A continuació, et donem algunes recomanacions perquè puguis utilitzar-les.

El cercador més destacat del planeta funciona a partir de paraules clau. És per això que és molt important que sàpigues utilitzar-les. Amb el pas del temps, Google ha incorporat estructures semàntiques més complexes que van més enllà dels simples conceptes. D’aquesta manera, a més de saber fer servir les paraules claus, és interessant que sàpigues que les preguntes (sense signes d’interrogació), també tenen resposta en el cercador. Per exemple, si vull saber quants vedells té una vaca en la seva vida és millor posar “quants vedells pot tenir vaca” que posar “vedells vaca vida”.

Cal tenir en compte que Google no sap de signes de puntuació ni tampoc de faltes d’ortografia, per la qual cosa tant els puritans de la llengua com els indecents de l’idioma, tenen les mateixes possibilitats d’èxits a la xarxa.

D’altra banda, és molt important saber utilitzar les possibilitats que ens ofereix la pestanya d’eines del cercador. Si no trobem el que volem, potser haurem de delimitar temporalment, per idioma o per país la cerca.

Hi trucs més enllà d’això. Si fem una recerca entre cometes, per exemple, un nom amb els seus cognoms, només trobarem aquells resultats en què els conceptes entre cometes apareguin seguits. Així, si busquem “José María Martínez d’Irujo” entre cometes, només apareixeran aquelles pàgines en les que aquest bon senyor inventat apareix. Succeeix amb freqüència que en buscar un nom comú ens apareixen altres pàgines amb “María José de Irujo Martínez”.

En resum, buscar és senzill, però si volem esprémer les possibilitats al màxim, hem de conèixer alguns truquets.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES