L’atleta Laura Orgué buscarà el doblet a la prestigiosa prova de les Dolomites

L’elit mundial del trail running es reunirà aquest cap de setmana en terres italianes, on tindrà lloc una de les cites més especials del calendari: la Dolomites Skyrace, que aquest any celebra la seva vintena edició, i la Dolomites Vertical Kilometer, que aquesta temporada és puntuable per al Circuit Mundial. L’atleta Laura Orgué prendrà part en les dues proves amb un mateix objectiu: el podi.

“Conec bé les dues carreres perquè he competit aquí diverses vegades i m’encanta el recorregut. En aquest sentit afronto el cap de setmana molt motivada. Sóc conscient que ara comencen les competicions més importants i la preparació ha anat bé. A l’espera de veure el nivell de les rivals, per la meva banda la motivació és molt gran”, explica Orgué, campiona en aquest escenari el 2014 i el 2016.

L’atleta de RSM entrarà en acció demà divendres en el Kilòmetre Vertical de Canazei, “una cursa en la qual hi ha molt nivell. Aquests últims anys he aconseguit estar davant però sempre ha estat molt ajustat. És una carrera que sempre l’has d’afrontar molt concentrada des del primer metre perquè és una vertical relativament curta i no pots perdre ni un segon. Personalment aquesta prova m’agrada molt i l’afronto amb ganes. A més, un bon resultat em donaria punts per escalar posicions en la classificació general de Vertical així que demà serà un dia important”, analitza l’atleta de RSM Spain, campiona el cap de setmana passat a la Vertical Cabanera, també del Circuit Mundial.

El cap de setmana serà molt intens, ja que dissabte, gairebé sense descans, serà el torn de l’emblemàtica Dolomites Skyrace, un clàssic del calendari que aquest any arriba a la seva vintena edició i és puntuable per les Skyrunner® World Sèries Sky Classic. Precisament en homenatge al fundador de la prova, Diego Perathoner, el recorregut ha estat modificat aquesta edició i passa dels 21 kiilòmetres als 23,5. “Encaro la cursa amb moltes ganes encara que assumeixo que la Vertical del divendres em penalitzarà una mica perquè no hi haurà dia de descans. És també una de les meves carreres preferides, el paisatge és espectacular i encara que la conec bé, aquest any han afegit dos kilòmetres que cal tenir en compte encara que semblin pocs”.

Orgué competirà dissabte amb compatriotes com Maria Zorroza, Aitziber Ibarbia, Anna Comet o Laia Andreu i també es trobarà amb altres rivals com la italiana Stephanie Jimenez, les nord-americanes Hillary Gerardi i Addie Bracy, la noruega Hilde Alders o la danesa Katrine Villumse, entre d’altres. Totes elles hauran de superar el desafiament d’una cursa de 23,5 kilòmetres, amb sortida i arribada a la Piazza Marconi de Canazei (1.450 metres), 12 kilòmetres d’ascens i 11,5 de descens, i una cota màxima que arribarà als 3.152 metres.

RSM

TOTES LES NOTÍCIES