T’expliquem com utilitzar correctament la protecció solar

Per  fi arriba l’estiu! i amb ell el sol, la suor, l’aclaparament de les ciutats… Amb la calor que fa, i per paradoxal que pugui semblar, on millor estarem durant les vacances és a la platja o la piscina, perquè a la mínima ombra d’aclaparament, la capbussada ens refrescarà i ens retornarà a la vida. Però com ja saps, hem de ser molt prudents a l’hora d’exposar-nos al sol, per això avui us explicarem com utilitzar correctament la protecció solar…

He de llençar la meva protector de l’any passat?
Encara que alguns estudis d’associacions de consumidors puguin assegurar el contrari o et pugui semblar un invent de les marques i establiments de perfumeria i farmàcia per vendre més, tots els especialistes estan d’acord en què no hem d’aprofitar el sobrant de l’any anterior. Només has de parar-te a reflexionar:    qualsevol producte químic té un període d’eficàcia, a partir del qual comença a perdre-la, i un fotoprotector, qua a més està sotmès a dràstics canvis de temperatura, no serà una excepció…

-pots utilitzar un fotoprotector que tinguis guardat en un lloc sense canvis de temperatura d’un any a l’altre si no ho has obert. Un cop obert, has de controlar el PAO (Period after openning) i rebutjar els productes que excedeixin aquest temps recomanat d’ús.

-si aquest producte sense obrir t’ha acompanyat a la platja o piscina, heu de tenir en compte que hi haurà estat exposat a altes temperatures, i això tampoc és el millor per a un producte químic.

-un últim punt a tenir en compte: si en obrir un producte que feia temps que tenies a casa sense estrenar, aquest es descompon en una fase aquosa i una altra més sòlida, és que el producte està en males condicions i et pot ocasionar algun tipus de reacció adversa.

Quina quantitat de producte hauria d’utilitzar?
Aplica’t el fotoprotector, tranquil·la i a consciència, vint minuts abans d’anar a la platja o piscina. Repassar totes les zones del cos, fins i tot raconets com el buit del coll, l’empenya dels peus i les orelles, que són els més oblidats.

En el cas de la protecció solar, la quantitat i la freqüència sí compten… Perquè el producte actuï de la forma prevista s’ha de fer servir la quantitat adequada i reaplicarla freqüentment per mantenir la protecció, sobretot després d’haver nedat, transpirat o assecat amb la tovallola. Aquesta és la dosificació perfecta:

-Tub airless (normalment s’utilitzen per fotoprotectors facials):7 pulsacions de mitjana per la cara i el coll d’un adult.

-Tubs amb tap:l’equivalent a la longitud d’1 dit de producte per a la zona 1
2 dits de producte per a cadascuna de les zones de 2 a 11

-Esprais:12 polvoritzacions per a cadascuna de les zones de 2 a 11. En aquest tipus de presentacions, sobretot en les seves modalitats de “boira”, cal tenir en compte que si s’utilitza l’aire lliure la brisa o aire poden portar-se gran part de producte. Millor utilitzar-lo en una zona interior.

-Stick:7 passades sobre la zona a protegir

Solars per la cara
Per protegir correctament el teu rostre dels filtres solars, has d’escollir protectors que s’adaptin a les característiques de la teva dermis. Per exemple, per a les pells mixtes i grasses, les textures poc untuoses, fluïdes o en emulsió, són molt recomanables. Una molt bona opció és Fluid Sedós al Monoi SPF 50+ de Polysianes, aquest complex anti-edat, invisible i no gras, garanteix una protecció solar molt alta en una textura agradable i un delicat perfum. A més, la combinació de Monoi i Morinda crea un escut cutani contra el pas dels anys. El seu preu: 16,45 € / 40ml.

En canvi, les pells normals i seques requereixen una dosi extra de nutrició per compensar la sequedat cutània. Per a això, s’empren les textures untuoses en crema o en llet, com la que proposa Crema SPF 30+, de la gamma care for Soleil de Galénic. Com conté la Liana de Uncaria de l’Amazònia, a més d’actuar com a barrera entre la pell i els filtres solars, prevé el fotoenvelliment i garanteix un bronzejat sublimat. El seu preu: 22,50 € / 40ml.

A més, en l’actualitat, existeixen fotoprotectors amb color que aconsegueixen un acabat impecable de la cara i li donen una aparença bronzejada, mentre que protegeixen el cutis dels filtres solars. Pots escollir entre pólvores compactes, cremes i fórmules líquides, com el Fluid Bellesa amb Color SPF 30, de Polysianes, que aconsegueix que la pell llueixi protegida i bella, amb un acabat radiant i bronzejat. El seu preu: 16,45 € / 40ml

Protectors especials
Si la teva pell és acneica, has de trobar l’equilibri entre els beneficis i els danys que suposa l’exposició solar en el teu cutis. Si prendre el sol de forma moderada millora les lesions produïdes per l’acne, una exposició perllongada engreixa la capa còrnia i clou els fol·licles, provocant un agreujament posterior en el procés. Per això, és indispensable una bona fotoprotecció solar amb cosmètics sense substàncies grasses i amb filtres solars no comodogènics, com la Protect AC Fluid Matificant SPF50 +, de-Derma. El seu preu: 14,34 € / 40ml

A-Derma també compta amb Protect AD Crema Atopia 50 +, especialment concebuda per a pells fragilitzades que tendeixen a sensibilitzar-se encara més amb l’exposició solar. La fórmula emolient (amb agents hidratants i nutritius) conté oli de Plàntules de Civada Rhealba que reforça la barrera cutània de les pells atòpiques. El seu preu: 22,64 € / 150ml.

Com saps, el sol agreuja l’envelliment de la pell i això es tradueix en pèrdua de fermesa, aparició d’arrugues i de desordres pigmentaris (hiperpigmentacions o taques fosques). Per combatre aquests canvis de color a la pell produïts pel sol, pots fer servir la crema lleugera Melascreen UV SPF 50 +, de Ducray, especialment concebuda per a les pells amb taques (normals a mixtes). Amb un tacte sec, aquesta fórmula de fotoprotecció deixa la pell suau al tacte, gràcies a pols de sílice absorbent. El seu preu: 14,08 € / 40ml.

Nens, ben protegits
La pell té memòria. Per això és indispensable educar els nens perquè adoptin una bona protecció solar quan estiguin a la platja i quan realitzin activitats a l’aire lliure. Una molt bona opció per a la infància és la crema Protect Spray 50+ Nens, de-Derma, que forma una barrera a l’àrea cutània i reforçar-la contra insolacions i radiacions solars. De gran poder hidratant, és molt útil per a la pell atòpica o amb dermatitis. El seu preu: 22,64 € / 200ml

Cures corporals sota i després del sol
Si la fotoprotecció de la cara és important, també ho és la del cos. Pots escollir entre productes solars de diferents textures i olors que garanteixen una protecció òptima en tota la pell. Una opció molt interessant és el Spray SPF 50/30, de Galénic. El seu preu: 25,70 € / 125ml

Un cop a casa, aplica un corporal reparador, com la Llet Després del Sol (també de Galénic), de la mateixa marca, que proporciona una increïble sensació de calma, prevé l’envelliment cutani prematur i perllonga el bronzejat. El seu preu: 25,10 € / 300ml

Per aconseguir que la teva pell torrada pel sol llueixi impecable, pots emprar l’Oli Sublimador 5 Sens, de René Furterer. Aquest tresor beauty ressalta la bellesa de la pell gràcies a la combinació de cinc olis (de Càrtam, Ametlles Dolços, Alvocat, Ricí i Jojoba). El resultat és un oli sec que nodreix i aporta lleugeresa a la pell, deixant un perfum sensual i envoltant. El seu preu: 25 € / 100ml.

I si no en tens prou amb allargar i sublimar el teu bronzejat, i vols també donar-li més intensitat o lluir la pell torrada sense anar a la platja, aposta pels autobronzejadors. Aquestes fórmules bronzegen la pell, a causa de l’oxidació de la queratina de les cèl·lules epidèrmiques de la capa còrnia. Et recomanem: Gel Autobroncejador, de Polysianes. En només una hora, tenyeix la pell amb la carícia del sol, amb aquest producte enriquit amb Monoi. La seva textura és hidratant, envoltant i perfumada. El seu preu: 15,37 € / 100ml

Posa el teu cabellera fora de perill del sol
Com vas poder llegir en Els millors trucs per tenir cura del cabell a l’estiu, els filtres solars no únicament danyen la pell, sinó que també fragilitzen (i molt) el pèl. I si ho combines amb la salina de la mar i el clor de la piscina, el resultat al final de l’estiu és una cabellera amb un aspecte sec i malmès. Per això, és essencial que utilitzis, durant l’exposició solar tractaments protectors, com l’Oli de mango de Klorane, que aprofita les propietats nutritives de la mantega d’aquesta fruita per reparar el cabell intensament, alhora que el protegeix del sol. A més, és resistent a l’aigua. El seu preu: 13,24 € / 125ml.

Per la cura diària estival, són molt recomanables els productes de la gamma Solaire de René Furterer. La marca ofereix protectors amb KPF (Keratin Protection Factor) per a la platja o la piscina, i cosmètics capil·lars que reparen el cabell sensibilitzat pel sol. Per regenerar la fibra i premiar la cabellera, és molt útil la Mascareta Nutri Reparadora després del sol. El seu preu: 19,20 € / 100ml.

Per Belleza Activa / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES