El cuidador de persones especials

Al nostre país hi habita un nombre important i cada vegada més creixent d’homes, dones i nens amb discapacitat (persones especials), membres d’una família que es veuen enfrontats a una sèrie de barreres tant culturals com d’ordre estructural , que en la majoria dels casos no els permeten arribar a un nivell de vida digne, exposats a alts nivells d’exclusió social.

Les funcions d’una cuidadora o cuidador, entre altres són ajudar en activitats bàsiques quotidianes, desplaçaments dins i fora del domicili, administració de béns i diners, accés als serveis de salut, comunicació amb tercers, integració de la família amb la persona cuidada, resoldre situacions conflictives derivades de la cura.

Un cuidador té la funció legal, insisteixo, d’atendre les necessitats fisiològiques d’aquestt net i el manté net i segur. I la resta de necessitats d’aquestes persones, especialment les afectives?

Els cuidadors d’intervenir activament respecte a les estratègies a dur a terme, fer-los partícips de les reunions internes o les mantingudes amb la família i tenir en compte el seu pols i les seves opinions, donada la gran quantitat de temps que passen al costat d’aquest nens.

En les reunions periòdiques que la família manté amb el tutor del nen i altres professionals, com els especialistes., haurien de participar també les cuidadors que, moltes vegades, és qui millor els coneix i pot aportar suggeriments interessants i participar activament en la posada en pràctica de les mesures acordades per aconseguir una escolarització adequada.

Penso que d’aquesta manera, veiem com el cuidador es converteix en una persona fonamental per a la responsabilitat dels drets de la persona cuidada.

Crec que molts de nosaltres, ens hauríem de posar en el paper del cuidador per poder saber realment com és el seudia a dia, per això crec que hem de donar les gràcies a totes aquestes persones, ja que per elles hi ha l’esperança d’un gran progrés per a tots aquests nens de la nostra societat.

1 comentari

  1. Gràcies pel teu comentari Roser, és una situació que no es coneix prou bé fins que t’hi trobes, i de fàcil no en te res…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES