Quin és el valor de la família?

Crec que quan parlem de família fem referència a un grup humà que conviu i comparteix un mateix espai. D’aquesta manera, es fa explícita la importància de la manutenció, el respecte, les cures i l’educació de tots els seus membres. En aquest sentit, l’objectiu és descobrir l’essència que fa a la família el lloc ideal per forjar els valors, i d’aquesta manera, aconseguir una manera de vida més humà i tolerant, que després serà transmès a la societat sencera.

El que cal tenir en compte és que, el valor de la família no resideix només en aquelles trobades habituals que es gesten en el seu si, així com els moments d’alegria i la resolució de problemes quotidians. El valor neix i es desenvolupa quan cadascun dels seus membres assumeix amb responsabilitat i alegria el paper que li ha tocat exercir en la família, procurant el benestar, desenvolupament i felicitat de tots els altres.

El primer que hem de resoldre en una família és l’egoisme: el meu temps, el meu treball, la meva diversió, els meus gustos, el meu descans si tots esperen comprensió i cures ¿qui tindrà la iniciativa de servir els altres? Si el pare arriba i s’acomoda com sultà, mare es tanca a la seva habitació, o en definitiva cap dels dos està disponible, no es pot pretendre que els fills entenguin que han d’ajudar, conversar i compartir temps amb els altres.

En aquest sentit, si els éssers humans ens preocupéssim per cultivar els valors en família, tot al nostre voltant canviaria, les relacions serien més cordials i duradores. Així, cada membre de la família es convertiria en un exemple (segons la seva edat i circumstàncies personals), capaç de comprendre i ensenyar als altres la importància i transcendència que té per a les seves vides, la vivència dels valors, els bons hàbits i les costums.

La felicitat d’una família no depèn del nombre de persones que la integren, mentre que en ella tots participin dels mateixos interessos, comparteixin gustos i aficions, és a dir, s’interessin uns per uns altres.

Ara bé, podríem preguntar-nos com saber si en la meva família s’estan cultivant els valors? Trobarem la resposta si tots dediquen part del seu temps per estar a casa i gaudir de la companyia dels altres, buscant conversa, convivència i afecte, deixant les preocupacions i l’egoisme a un costat.

Aquesta sèrie de reflexions demostren que tota família unida és feliç, més enllà de la posició econòmica, ja que els valors humans no es compren, es viuen, s’atorguen i es transmeten com un regal més preuat que podem donar. no existeix la família perfecta, però si les que lluiten i s’esforcen per aconseguir-ho.

La vida en societat també suposa una vida basada en valors. Possiblement un dels valors que parla més d’una persona és la decència.

La mateixa suposa una vida basada en l’educació, bones formes, respecte al semblant i per si mateix.

TOTES LES NOTÍCIES