Consells per mantenir coll i escot en perfecte estat. Pren nota!

L’escot és una de les zones del cos més sensuals i també més vulnerables. A la primavera, quan les peces s’alleugereixen i presumim de coll i escot, és quan ens adonem del seu veritable estat després d’haver amagat a l’hivern sota mocadors i jerseis de coll alt. Tenir cura adequadament aquesta pell tan delicada és l’únic camí per frenar el seu envelliment i preservar la seva bellesa.

Fràgil i delicada
Coll i escot presenten una pell més fina, amb menys glàndules sebàcies i menys quantitat de teixit adipós i conjuntiu. Aquestes característiques afavoreixen la ràpida aparició d’arrugues i flacciditat.

També el doble mentó o papada troben el lloc idoni per instal·lar-se sota el mentó, amb la consegüent pèrdua de definició de l’oval facial. El baix nivell de melanina de la pell d’aquesta zona propicia l’aparició de taques, ja que la seva capacitat defensiva enfront de les radiacions ultraviolades és menor.

Gestos imprescindibles
Malgrat la seva fragilitat, la pell del coll i de l’escot respon molt bé als tractaments estètics que se li dediquen. Com cura cosmètica diària és important el desmaquillatge de la zona amb productes delicats que no ressequin la pell i l’aplicació de productes específics des de la barbeta fins al naixement del pit, el que ajudarà a mantenir la pell suau, llisa i bella.

Com a mesura de precaució és imprescindible protegir la pell sempre que estigui exposada al sol per evitar l’aparició de taques. Si aquestes ja han fet la seva aparició, planteja’t iniciar un tractament aclarant per esborrar-les. Una exfoliació suau setmanal i l’aplicació de màscares hidratants, antiarrugues o despigmentants, segons el cas, completaran les cures a casa.

Tips per mantenir coll i escot en perfecte estat
Mantenir l’esquena recta influeix directament en la bellesa del coll i de l’escot.
El sostenidor adequat no tan sols ajuda a prevenir la flacciditat dels pits sinó que també incideix en mantenir llisa la pell de l’escot.

Per tractar la flacciditat, les cremes s’han d’aplicar amb passades ascendents, circulars i suaus (sense desplaçar el teixit) per aconseguir que els productes penetrin alhora que realitzem un massatge lífting.

Una opció per utilitzar les cremes nutritives de nit és aplicar-les a manera de mascaretes, deixant-les actuar almenys durant 20 minuts, ja que són molt riques en principis actius i per tant, no s’ha de prescindir-ne. Un tractament molt efectiu per recuperar la pell de coll i escot amb símptomes d’envelliment (ratlletes verticals, deshidratació) és estendre una capa gruixuda de crema de nit i cobrir amb un film osmòtic (plàstic). Deixar-lo en exposició 30 minuts.

És aconsellable dormir amb un coixí baix perquè el coll romangui estirat mentre dormim.
Aplicar el maquillatge des del rostre cap al escot a través del coll fins l’escot embelleix, unifica la pell i evita l’efecte “màscara” que es produeix si el fons s’aplica només fins a la barbeta.

Algunes propostes cosmètiques…
Multi-Intensive Concentré Decollete et Cou, de Clarins. El tractament que torna al coll i l’escot tota la seva feminitat i elegància fins i tot després dels 50. Del mentó fins on comença el bust, aquest concentrat d’actius, agradable i no gras, realça la textura i la qualitat de la pell gràcies a les propietats redensificants, unificantes i embellidores dels seus extractes vegetals. El seu preu: 83,50 € / 75ml.

Anti-Aging Neck Cream a lular Firming Complex, de La Prairie. Aquesta sofisticada crema ajuda de forma eficaç a reacondicionar i redefinir la pell deshidratada i amb flàccida per l’edat. El resultat és una pell més llisa, suau i ferma amb una reducció clara dels símptomes relacionats amb l’edat: textura sense vitalitat, taques produïdes per l’edat i l’aparició d’una “doble barbeta”. El seu preu: 195 € / 50ml.

Neck and Decollete, de Haute Custom Beauty. Tractament de luxe que redueix la papada i les línies d’expressió del coll i l’escot. Estira i eleva la zona del coll, donant-li un aspecte més llis i esvelt. Inclou: Neck and Decollete Lift Supreme, una poderosa crema amb nutrients naturals i actius hidratants que reparen en profunditat i 12 elixirs Marina Rescue, un extracte marí, que reactiva la capacitat de regeneració natural de la pell i evita el deteriorament de l’ADN. El seu preu: 138 € / 30 ml.

Neckline Firming Moisturiser, de Matarrania. Crema nutritiva, 100% Bio, a força d’ingredients regeneradors, reafirmants i altament hidratants, per prevenir i combatre l’oxidació i l’envelliment cel·lular. El seu preu: 17,91 € / 60 ml.

Arûde Contouring Arm and Decollete Balm, de Montibello. Bàlsam fundent que tracta de manera global els signes d’envelliment de coll, escot i braços. La seva rica fórmula redefineix el doble mentó i els braços, alhora que proporciona a la pell una aparença més llisa, elàstica i hidratada. A aquestes funcions s’uneix l’acció antidescolgamiento (transforma el greix en fermesa) i protectora enfront de les radiacions ultraviolades. El seu preu: 56,10 € / 100ml.

Flawless Neck, de Sepai. La família flawless creix amb una crema perfeccionadora per al coll i l’escot amb funció redensificant, tensora i micro-lífting que aconsegueix allisar les arrugues i omplir contrarestant l’efecte “pell fina”. Aquest tractament tonificant treballa en els processos cel·lulars protectors i regeneradors per a una pell més ferma, suau, llisa i sense arrugues. Addicionalment, conté actius il·luminadors i uniformadors del to de la pell. Tots els beneficis de l’exclusiva tecnologia Retina-less de Sepai aplicats a la delicada pell del coll i de l’escot. El seu preu: 155 € / 50 ml.

Per Belleza Activa / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES